סיבה למסיבה – ניצולת השואה הגב' שושנה קולמר חוגגת יום הולדת 95!!
מאת: כתב החדשות של עמותת "יד עזר לחבר"
סיבה למסיבה היתה השבוע ב"בית החם של ניצולי השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה , ניצולת השואה ודיירת הבית החם הוותיקה הגב' שושנה קולמר חגגה את יום הולדתה ה – 95 , וזאת אכן סיבה לחגיגה גדולה !!!
בקרית החסד של העמותה היתה התרגשות גדולה ביותר במסיבת יום ההולדת של שושנה קולמר . הגב' קולמר כהרגלה , בירכה כל דייריי ה"בית החם לניצולי השואה" של העמותה שהגיעו לחגוג ביחד עימה את מסיבת יום ההולדת שלה ואף שושנה הפליאה את כל הנוכחים במסיבה בריקודיה , כנערה קלת רגליים .
יש לציין כי הגב' שושנה קולמר נולדה בשנת 1919 בצ'כוסלובקיה. במלחמת העולם השנייה איבדה את אביה ואימה וכן שניים מאחיה . עד עצם היום הזה , זיכרונותיה ממחנה ההשמדה אושוויץ רבים קשים מנשוא. שושנה , היא עבדה במפעל של "פולקסוואגן" , לדבריה הצורר הנאצי מנגלה היה מגיע מספר פעמים ביום על מנת לערוך סלקציות . הפחד ממנו היה גדול ביותר וכך נאלצה שושנה להגיע לעבודה גם כשהיתה חולה במחלת הטיפוס , דלקת ריאות וגם עם חום גבוה גדול . האלטרנטיבה הייתה תאי הגזים. גם בשעות שלאחר העבודה מתארת שושנה זוועות רבות של התעללות במחנה אושוויץ. לאחר המלחמה נאלצה לנדוד מגרמניה לצ'כוסלובקיה ולבלגיה , רק שם הצליחה לעלות על אוניה שהביאה אותה לישראל.
בזמן מלחמת לבנון השנייה הרס טיל את ביתה של שושנה כשהתגוררה בשכונת קריית אליעזר, בחיפה. היא ובנה ששהו בבית באותו הזמן ניצלו. מנכ"ל ומייסד עמותת "יד עזר לחבר" מר שמעון סבג , ששמע את סיפורה הציע לה מיידית להצטרף לבית החם ומאז היא דיירת העמותה , מן המיניין ומתגוררת ב"בית החם לניצולי שואה" של העמותה .
הגב' שושנה קולמר הינה אישה מאמינה , לדבריה בזמן המלחמה התפללה מידי יום במחנה בכל התפילות אותן זכרה בעל פה . היא מהללת ומשבחת את עזרתו של הקב"ה אשר לדבריה דאג להוציא אותה מכל הזוועות אותן עברה ולהביא אותה לשארית חייה למקום שדואג ומספק את כל צרכיה ואף מעבר לכך. בחלומותיה לא תיארה לעצמה שבגילה תוכל לחיות בשקט ובשלווה מבלי צורך לדאוג לדבר ועל כך היא מודה מידי יום ביומו לבורא עולם .
יש לציין כי בשנת 2013 , זכתה ניצולת השואה הגב' שושנה קולמר בתואר "מלכת היופי" בתחרות "מלכת היופי של ניצולי השואה" , בתחרות מרגשת ביותר שהתקימה לעיניי כ 5,000 צופים באולם בהיכל הספורט רוממה שבחיפה . ומאז בחירתה בתואר זה , עשרות ציוותי טלויזיה , עיתונות ותקשורת מכל המדינות בעולם הגיעו לראיין אותה על זכייתה בתחרות מלכות היופי . הגב' קולמר אף מייצגת את עמותת "יד עזר לחבר" במרבית הקמפיינים לתרומות לניצולי השואה של העמותה ברחבי מדינות העולם , ועושה זאת על הצד הטוב ביותר , לאחרונה זכתה שושנה לחנוך בגזירת הסרט את המועדון החדש של ניצולי השואה של העמותה .
נאחל לגב' שושנה קולמר , מכולנו מזל טוב לרגל יום הולדת , הרבה בריאות טובה ואיתנה ואריכות ימים , ושתידע רק ימים טובים !
צילומים: עמית אשד , אתר "וואלה" , ג'ו לוציאנו
אירועים נוספים
- מרגש: שרת החינוך של גואטמלה קלאודיה רואיס קסאסולה ואנשי חינוך והוראה רבים ביקרו ב"מוזיאון השואה" ובמוזיאון "השבעה באוקטובר" של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה • את הביקור הובילה שגרירת גואטמלה בישראל וידידת העמותה הגב' אווה עצום ארוולו דה מוסקוסו
- לקראת ראש השנה וחגי תשרי תשפ"ז פנייה נרגשת ממייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" שמעון סבג: "לבד איננו יכולים להמשיך, בואו עיזרו לסייע לנו ותהיו גם אתם שותפים למצווה חשובה זאת".
- מזוזה נדירה ובעלת ערך היסטורי יהודי רב נתרמה ל"מוזיאון השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה
- מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" שמעון סבג והעמותה הגישו תביעת לשון הרע בסך 600 אלף ש״ח
- מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" שמעון סבג: "הציבור מוזמן להגיע וחייב להשמיע את קולו" • "עצם המכירה הפומבית היא פגיעה ישירה בכבוד זיכרון שורדי השואה והשואה והפיכתו למסחור, זאת היא זילות הזיכרון והפיכתו למסחר" • "אסור לסחור בפריטים מהשואה, זה פשוט מקומם, בלתי נתפס ולא ייאמן ! בואו ביום שלישי 7/7/2026 בשעה: 13:00 לבית משפט השלום בחיפה".
- הצדק ניצח: עמותת "יד עזר לחבר" עצרה את הסחר בפריטי שואה נדירים והיסטוריים מתקופת השואה במכירה פומבית בחיפה • הישג ענק ועצום למייסד ומנכ"ל העמותה שמעון סבג בעתירה שהוגשה (17/6/2026) לבית משפט השלום בחיפה
- עמותת "יד עזר לחבר" ממשיכה לחלק עוד 500 שעוני מצוקה מיוחדים ללא עלות לשורדי שואה וקשישים בחיפה • מבצע חלוקת שעוני המצוקה תופס תאוצה אדירה ! • מייסד ומנכ"ל העמותה שמעון סבג: "במילה אחת עם שעון מצוקה כזה שיהיה על ידם של שורדי השואה והקשישים הם אף פעם לא ירגישו לבד !"












