טקס "יום השואה הבינלאומי" של "יד עזר לחבר" סוקר בעשרות תחנות טלויזיה בארה"ב ובעולם !
מאת: כתב החדשות של עמותת "יד עזר לחבר"
ביום שלישי , בתאריך: 27.1.2015 , ציינו בעמותת "יד עזר לחבר" את יום השואה הבינלאומי בטקס מרגש ביותר שהתקיים ברחבת מוזיאון "יד לניצול" שליד העמותה , טקס מרשים בו נכחו מאות מוזמנים ואורחים , חברי כנסת , אישי ציבור וקהל של מאות ניצולי שואה ובני משפחותיהם . טקס זה סוקר גם בעשרות תחנות טלויזיה בעולם .
אחת התחנות שסיקרה את הטקס היתה רשת הטלויזיה והחדשות "סי.בי.אן. ניוז" CBN NEWS , המשדרת למאות מיליונים צופים ברחבי ארה"ב והעולם בכלל . תחנת טלויזיה זאת ממוקמת במדינת וירג'יניה שבארה"ב , והיא פונה למיליוני אמריקאים ומביאה להם את חדשות האקטואליה מהעולם כולו .
כאמור , סוקר טקס יום השואה הבינלאומי שהתקיים בעמותה , בכתבה מרואיינת אחת מדיירי ה"בית החם לניצולי שואה" של העמותה , ניצולת השואה מצ'כוסלובקיה , בת ה – 95 , הגב' שושנה קולמר . כמו כן בכתבה ניתן לראות את מר דיוויד פרסונס , מנהל המדיה והתקשורת של השגרירות הנוצרית הבינלאומי שבישראל , שאף הוא היה אורח בטקס ונשא דברים לזיכרם של קורבנות השואה .
מצורף סירטון הכתבה ששודרה השבוע ברחבי עשרות המדינות בארה"ב ובעולם כולו .
אירועים נוספים
- לקראת ראש השנה וחגי תשרי: עמותת "יד עזר לחבר" בקצרין שבצפון פתחה במבצע נרחב וחסר תקדים בחלוקת מאות חבילות מזון לחג לניצולי שואה, קשישים ומשפחות מעוטי יכולת בעיר קצרין ובאיזור הצפון • עשרות מתנדבות ומתנדבים הגיעו ליטול חלק ולסייע באריזת חבילות המזון לחג
- מרגש לראש השנה: שחקני מכבי חיפה פתחו את השנה עם הלב הירוק • שילבו כוחות עם עמותת "יד עזר לחבר" וארזו מאות חבילות מזון לניצולי שואה, קשישים ולמשפחות מעוטי יכולת לחג לזיכרן של מאי נעים שרף ז"ל ושני גבאי ז"ל שנרצחו בנובה
- מייסד ומנכ"ל "יד עזר לחבר" שמעון סבג ויערית שושן מנכ"לית "SOS ישראל" אירחו את ראש הממשלה בנימין נתניהו במפגש מרגש עם לוחמי ולוחמות מילואים במסגרת צילומי תערוכת ״לוחמים למען לוחמים״ בשיתוף מפעל הפיס.
- בשורה גדולה לניצולי השואה בישראל: עמותת "יד עזר לחבר" חנכה והשיקה את מוקד החירום והמצוקה 1211 הארצי • המוקד יסייע לניצולי שואה, אזרחים וותיקים, קשישים ומשפחות מעוטי יכולת
- בית המשפט השלום קיבל ונענה לבקשתו של שמעון סבג מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" ודחה את הבקשה לסילוק התביעה נגד עמותת "השומרים" והעיתונאים שלה
- הישג תקדימי לעמותת "יד עזר לחבר" בחיפה: בית המשפט קבע כי פריטי שואה לא ימכרו לכל המרבה במחיר
- עמותת “יד עזר לחבר” מרחיבה את מוקד החירום והמצוקה הארצי להפגת הבדידות לניצולי שואה וקשישים במספר טל' חדש 1211







