אישה עם שליחות: הפינית שמקדישה את חייה לניצולי שואה בחיפה
מאת: כתב החדשות של עמותת "יד עזר לחבר"
בואו ותכירו את הגב' טריה הילטונן . טרה , היא נוצרייה אדוקה מפינלנד ובמקצועה היא אחות , וכיום נמצאת בגימלאות, היא החליטה להתנדב ב"בית החם לניצולי שואה" של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה , ומקדישה את חייה לרווחתם של הקשישים , דיירי בית האבות לניצולי השואה הגרים בו.
אומרת בהתרגשות רבה הגב' הילטונן: "אני מרגישה שזהו הייעוד שלי בחיים , זה המקום שאלוהים רוצה שאהיה בו" היא החליטה להתנדב ב"בית החם לניצולי השואה" בחיפה ולהקדיש את שארית חייה לקשישים העריריים המתגוררים בו.
"הבית הם לניצולי השואה" , המכונה גם "קריית החסד" של עמותת "יד עזר לחבר" , הקימו בהתנדבות עמותת "יד עזר לחבר" והשגרירות הנוצרית הבינלאומית שמרכזה בירושלים, והיא אף מסייעת בתיקצובו באמצעות תרומות של נוצרים אוהבי ישראל במכל מדינות העולם השונות. ב"בית החם לניצולי השואה" של העמותה , מתגוררים כיום 120 ניצולים שואה עריריים, ומאות נמצאים ברשימת המתנה .
הילטונן הגיעה לחיפה לפני שבועיים בעקבות תוכנית רדיו שהפיקה ה"שגרירות הנוצרית הבינלאומית", שגוללה את סיפורו של הבית . עוד הוסיפה בדבריה הגב' הילטונן: "ברגע ששמעתי על המקום הנפלא הזה ברדיו , הרגשתי שזה בדיוק המקום בשבילי , והחלטתי להגיע לישראל ולהקדיש את עצמי לבית הזה . אני תומכת במדינת ישראל ובעם היהודי, ואני אוהבת מאוד את העבודה שלי כאן בחיפה. אני רוצה להקדיש את חיי לניצולי השואה פה ואני מרגישה שזה הייעוד שלי בחיים".
סגנית מנהלת הרווחה בשגרירות הנוצרית הגב' יודית סץ מציינת כי בנוסף לגב' הילטונן יש עוד נוצרים רבים שמגיעים לישראל כדי לסייע לניצולי השואה . מייסד עמותת "יד עזר לחבר" מר שמעון סבג אמר: ״טריה היא המלאך בלבן והיא עושה את עבודתה כאן במסירות רבה ובצורה הכי טובה והכי אנושית שרק אפשר".
אירועים נוספים
- לקראת הסופה "ביירון" שכמעט כבר כאן: עמותת "יד עזר לחבר" נערכת לסערה והעלתה ב"מוקד החירום והמצוקה" את רמת הכוננות לגבוהה ביותר ! • מייסד ומנכ"ל העמותה שמעון סבג: "תודה ענקית לכל המתנדבים שהתייצבו במזג האוויר הסוער • לפניות ולסיוע התקשרו לטלפון 8602* או לטל': 1211
- מרגש: תערוכת "מצילים את זיכרון השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" הוצגה במשכן הכנסת
- הישג ענק לשמעון סבג ולעמותת "יד עזר לחבר" בגרמניה: העמותה עצרה את הסחר בפריטי שואה במכירה פומבית לאספנים • הפריטים הובאו למוזיאון השואה של העמותה בחיפה ויוצגו השבוע (1/12/2025) בתערוכה מיוחדת במשכן הכנסת בירושלים • העמותה פתחה בגיוס המונים לרכישת יתר הפריטים
- מרגש: תלמידים על הרצף האוטיסטי מביה"ס "עופר" בחיפה התנדבו בגינות בתי ניצולי השואה של עמותת "יד עזר לחבר"
- החל מהיום: קריית החסד של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה נקראת על שמה של אשת העסקים והפילנתרופית הגב' ירדנה עובדיה
- משלחת עמותת "יד עזר לחבר" בדיסלדורף שבגרמניה • מייסד ומנכ"ל העמותה שמעון סבג: "לא ניתן לקיים מכירה פומבית ולהפוך את זיכרון השואה למסחר !"
- מרגש: עובדי מועדון הכדורגל מכבי חיפה ביקרו במוזיאון "השבעה באוקטובר" של עמותת "יד עזר לחבר"






