מנכ"ל "מכבי חיפה" בכדורגל איתמר ציז'יק ביקר ב"בית החם לניצולי השואה" של העמותה
מאת: כתב החדשות של עמותת "יד עזר לחבר"
מנכ"ל מועדון קבוצת הכדורגל "מכבי חיפה" איתמר ציז'יק ביקר היום , רביעי 22.7.2015 , בקריית החסד של עמותת "יד עזר לחבר" אשר ברחוב קסל בחיפה . איתמר ציז'יק סייר במתקני העמותה , ב"בית החם לניצולי שואה" של העמותה המשכנת למעלה מ 120 ניצולי שואה , סייר במרפאה של העמותה , בחדר הכושר החדש המאובזר בציוד ספורט משוכלל וחדשני , במוזיאון "יד לניצול" שהקימה העמותה , בחדר האוכל , בחדרי המגורים של דיירי ה"בית החם לניצולי שואה" ובמועדון החברתי החדש והמפואר שהקימה העמותה לפני כחצי שנה לטובת רווחתם של ניצולי השואה . נצייו כי במהלך ביקורו הבוקר הוא נפגש במועדון החברתי של העמותה עם עשרות ניצולי שואה שסיפרו לו אודות קורותיהם בתקופת השואה ואילו ציז'יק סיפר להם על בני משפחתו שנרדפה על ידי הצורר הנאצי , כשחלק ממשפחתו נספתה בשואה וחלק מהם ניצלו .
שמעון סבג , מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" הודה למנכ"ל קבוצת הכדורגל "מכבי חיפה" על ביקורו החם והלבבי , בקריית החסד של העמותה , וכמו כן הודה לו על מפגשו המרגש עם ניצולי השואה דיירי ה"בית החם לניצולי השואה" של העמותה , אשר בשכונת הדר בחיפה .
מנכ"ל קבוצת הכדורגל "מכבי חיפה" איתמר ציז'יק הבטיח לשמעון סבג ואמר בדבריו: "קבוצת הכדורגל של מכבי חיפה מסייעת שנים רבות לקהילה ותסייע גם לניצולי השואה של עמותת "יד עזר לחבר". ועוד הוסיף בדבריו: "מי שרוצה להגיע למשחקיה של קבוצת הכדורגל של מכבי חיפה , מועדון הכדורגל "מכבי חיפה" ישמח לארח אותו תמיד . ראיתי כאן היום , מול עיני פרויקט יחודי של סיוע לניצולי שואה וזה מרגש" . כמו כן הבטיח ציז'יק שיתוף פעולה ברמה ההומנית , והבטיח כי יתקיימו בקרוב מספר ביקורים במהלכה של עונת המשחקים הקרובה השנה , ביקורים של שחקני הקבוצה הבוגרת , ביקורים לימודיים וסיור בקריית החסד של העמותה המשכן למעלה מ 120 ניצולי שואה הנזקקים וסיוע בעוד מפעלי צדקה של העמותה כגון "הבית לילד" , בתי התמחוי של העמותה ועוד . כמו כן הוא הבטיח כי כל שחקני מחלקות הנוער של המועדון מקבוצת הנערים ועד לנוער יבקרו ויתנדבו מספר פעמים במהלכה של השנה בקריית החסד וב"בית החם לניצולי השואה" ויסייעו בהתנדבות לניצולי השואה .
בכל מהלכו של הביקור של ציזי'ק נלוו אליו מייסד ומנכ"ל העמותה שמעון סבג , העובדת הסוציאלית עמית אשד , הרופאה ד"ר ארינה ניימארק אלוחין , קצין הביטחון ישראל כהן , השף שמעון חן ועוד . צ'יזיק נראה כמי שמתקשה להאמין אל מול הפרויקט שהוקם בקריית החסד של העמותה בשני העשורים האחרונים ואמר: "הפכתם רחוב בהדר לפנינה של ממש" , שמעון סבג הוסיף בדבריו ואמר לציז'יק: "אנחנו שמחים לארח אותך ונשמח לקבל תמיד את הסיוע שלכם . הביקור שלך כאן היום , ריגש את כל ניצולי השואה והמתנדבים והוא מוסיף הרבה למען שיתוף פעולה עתידי בין מועדון כדורגל מכבי חיפה לניצולים הכמהים לקשר כזה שכה חסר להם לשעות הפנאי . העמותה דואגת לכל מחסורם ביום יום ושמחה לקבל סיוע בתחום שעות הפנאי ובכלל במיוחד כשמדובר במוסד מכובד , מועדון הכדורגל המפואר של מכבי חיפה".
לקראת תום ביקורו של ציז'יק בעמותה , העניקה לו ניצולת השואה מצ'כיה בת ה – 97 הגב' שושנה קולמר , תעודת הוקרה על תרומתו לסיוע לניצולי השואה ול"בית החם של ניצולי השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" .
צילומים: רומן לוינגרד , עמית אשד .
אירועים נוספים
- מייסד ומנכ"ל "יד עזר לחבר" שמעון סבג ויערית שושן מנכ"לית "SOS ישראל" אירחו את ראש הממשלה בנימין נתניהו במפגש מרגש עם לוחמי ולוחמות מילואים במסגרת צילומי תערוכת ״לוחמים למען לוחמים״ בשיתוף מפעל הפיס.
- בשורה גדולה לניצולי השואה בישראל: עמותת "יד עזר לחבר" חנכה והשיקה את מוקד החירום והמצוקה 1211 הארצי • המוקד יסייע לניצולי שואה, אזרחים וותיקים, קשישים ומשפחות מעוטי יכולת
- בית המשפט השלום קיבל ונענה לבקשתו של שמעון סבג מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" ודחה את הבקשה לסילוק התביעה נגד עמותת "השומרים" והעיתונאים שלה
- הישג תקדימי לעמותת "יד עזר לחבר" בחיפה: בית המשפט קבע כי פריטי שואה לא ימכרו לכל המרבה במחיר
- עמותת “יד עזר לחבר” מרחיבה את מוקד החירום והמצוקה הארצי להפגת הבדידות לניצולי שואה וקשישים במספר טל' חדש 1211
- מרגש: שרת החינוך של גואטמלה קלאודיה רואיס קסאסולה ואנשי חינוך והוראה רבים ביקרו ב"מוזיאון השואה" ובמוזיאון "השבעה באוקטובר" של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה • את הביקור הובילה שגרירת גואטמלה בישראל וידידת העמותה הגב' אווה עצום ארוולו דה מוסקוסו
- לקראת ראש השנה וחגי תשרי תשפ"ז פנייה נרגשת ממייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" שמעון סבג: "לבד איננו יכולים להמשיך, בואו עיזרו לסייע לנו ותהיו גם אתם שותפים למצווה חשובה זאת".










