ניצולי השואה של עמותת "יד עזר לחבר" יצאו ליום כיף וטיול בטבריה
מאת: כתב החדשות של עמותת "יד עזר לחבר"
ב"בית החם לניצולי השואה" לא נחים לרגע והשבוע, ביום חמישי 7.4.2016, יצאו ניצולי השואה דיירי ה"בית החם לניצולי השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" ליום כיף וטיול מהנה בעיר טבריה. היה זה יום כיף גם לקשישים המתקשים בהליכה, ואף יצאו אליו בין היתר גם קשישים הנעזרים במקלות הליכה והליכונים. אתרי העיר נבחרו בקפידה ורוב ניצולי השואה לא ביקרו בהם בעבר. בתחילת הנסיעה כל ניצול שואה שעלה לאוטובוס קיבל לידיו ארוחת בוקר קלה ושתייה קרה, כמו – כן חולקו לניצולי השואה במהלך הנסיעה גם ארוחה קלה, עוגיות ועוד. ניצולי השואה הקשישים זכו כמובן לתשומת-לב רבה, חמימות ואהבה לאורך כל היום ממארגני הטיול וממתנדבי העמותה שהצטרפו לנסיעה.
עם הגעתו של האוטובוס לטבריה, עשו ניצולי השואה את דרכם אל "החוויה בגליל" הנמצאת על שפת הכנרת. באולם המופעים הם קיבלו קונצרט מיוחד עבורם מלהקת "צליל בגליל" כשבהרכב הלהקה נגנית גיטרה, נגנית נבל, וזמר עם קול ערב, שלושתם הנעימו את זמנם של ניצולי השואה לשעה קלה בשיריה היפים של ארץ ישראל היפה, כל ניצולי השואה הצטרפו אליהם בשירה ובריקודים. עוד קיבלו ניצולי השואה הסברים על הגליל והוקרנה להם מצגת יפה ומרשימה על כל האיזור. בסוף הביקור קיבלו ניצולי השואה שוב ארוחת בוקר נוספת וקלה.


עם סיומו של הקונצרט עשו את דרכם ניצולי השואה אל הספינה "לידו 3" העוגנת על שפת הכנרת שהוציאה אותם לשייט חוויתי ברחבי הכנרת. במהלך ההפלגה נחשפו ניצולי השואה לנופי האיזור וליופיה של הכנרת, כשממזרח נשקפים הרי הגולן ובמערב ניתן לראות את מצוק הארבל והרי הגליל התחתון, כשבמרחק מזדקרת פסגתו של הר מירון וסביבה רכסי הגליל העליון. לאורך השייט הושמעו גם שירים וניצולי השואה הקשישים לא ויתרו והצטרפו כולם בשירה וריקודים סוערים על סיפונה של הספינה.
עם סיומו של השיט המהנה המשיכו ניצולי השואה בדרכם אל קברו של התנא הקדוש רבי מאיר בעל הנס הידוע בסגולותיו הנשגבות כשבתפילה על קברו ביקשו ניצולי השואה הקשישים בריאות טובה ואריכות ימים בתקווה שיתמלאו כל משאלות ליבם לטובה ולרפואה שלימה. לאחר מכן עלו ניצולי השואה אל האוטובוס שלקח אותם חזרה אל ביתם ב"בית החם לניצולי השואה" שבחיפה.


ניצולי השואה הרגישו ביום כיף וטיול זה כל כך נינוחים ומאושרים, החיוכים והשמחה על פניהם במהלך כל יום הכיף העידו בהם יותר מכל, שחוו יום מיוחד ומרשים, שכולו הנאה וטוב ומיטיב איתם ולמענם וזאת תודות רבות להוגה ויוזם רעיון היום כיף והטיול, מייסד ומנכ"ל העמותה מר שמעון סבג, ולעוד רבים וטובים בהם הגב' יהודת סץ, סגנית מחלקת הרווחה בשגרירות הנוצרית בירושלים, הטורחת אף היא רבות ועושה לילות כימים לטובת רווחתם של ניצולי השואה של העמותה שליוותה את ניצולי השואה לאורך כל הטיול.
כשסייעה לה גם הגב' יאני טולהואק, מנהלת ה"מועדון החברתי" של העמותה הגב' נעמי אילוז שטרחה ועמלה רבות בארגון יום הכיף לטובת הצלחתו ולמתנדבי העמותה שהצטרפו לטיול בהם מדריכת הטיול הגב' מלי כהן שהובילה והדריכה את הטיול בנעימות ובחן רב, מאבטח האישים ראובן פריזי המאבטח את אירועי וטיולי העמותה בהתנדבות מלאה כבר שנים רבות, שאבטח את הטיול וסייע לניצולי השואה בכל דרכם, רופאת העמותה הד"ר ארינה ניימארק – אלוחין שהצטרפה לטיול ולמאיר נהג האוטובוס האדיב מחברת "ש.ה.ב. הסעות בע"מ".
ניצולי השואה נהנו מאוד מחוויית טיול מדהימה, היה זה יום כיף וטיול מדהים ומרגש גם יחד.
צילומים: אוקסנה שלומוב, אדיר יזירף.











אירועים נוספים
- מרגש: עמותת "יד עזר לחבר" חנכה בית הסעדה ותמחוי חדש להנצחת זכרו של השחקן והקומיקאי יעקב כהן ז"ל • איש הבמה והלב הגדול
- ביום של דמעות, זיכרון וגבורה ציינה עמותת "יד עזר לחבר" שלוש שנים לאירועי ה־7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל" • מייסד ומנכ"ל העמותה, סבג: "אנחנו חייבים להעביר את הזיכרון הלאה. לזכור זו לא רק חובה כלפי העבר, אלא זו גם אחריות כלפי העתיד".
- לראשונה: נחתם בפולין הסכם שיתוף פעולה בין "מוזיאון אושוויץ־בירקנאו" ל"מוזיאון השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה
- טקס זיכרון והתייחדות לאומי יערך ב-7 באוקטובר בעמותת "יד עזר לחבר" בשיתוף עם "אס.או.אס. ישראל" • זוכרים. מצדיעים. מספרים את הסיפור.
- לקראת ראש השנה וחגי תשרי: עמותת "יד עזר לחבר" בקצרין שבצפון פתחה במבצע נרחב וחסר תקדים בחלוקת מאות חבילות מזון לחג לניצולי שואה, קשישים ומשפחות מעוטי יכולת בעיר קצרין ובאיזור הצפון • עשרות מתנדבות ומתנדבים הגיעו ליטול חלק ולסייע באריזת חבילות המזון לחג
- מרגש לראש השנה: שחקני מכבי חיפה פתחו את השנה עם הלב הירוק • שילבו כוחות עם עמותת "יד עזר לחבר" וארזו מאות חבילות מזון לניצולי שואה, קשישים ולמשפחות מעוטי יכולת לחג לזיכרן של מאי נעים שרף ז"ל ושני גבאי ז"ל שנרצחו בנובה
- מייסד ומנכ"ל "יד עזר לחבר" שמעון סבג ויערית שושן מנכ"לית "SOS ישראל" אירחו את ראש הממשלה בנימין נתניהו במפגש מרגש עם לוחמי ולוחמות מילואים במסגרת צילומי תערוכת ״לוחמים למען לוחמים״ בשיתוף מפעל הפיס.





