שמחת תורה: ברוב פאר והדר התקיימו "הקפות שניות" מרגשות ב"בית החם לניצולי השואה" בחיפה
קהל רב התקבץ ובא ביום שני בערב 21.10.2019, מוצאי חג שמחת תורה אל חדר האוכל הגדול שבקריית החסד של עמותת "יד עזר לחבר" שבחיפה וזאת על מנת ליטול חלק ולהשתתף בחגיגות "הקפות שניות" מיוחדות ומרגשות ביותר של שמחת תורה, שהתקיימו ברוב פאר והדר ב"בית החם לניצולי השואה" של העמותה אשר ברחוב קסל בשכונת הדר שבחיפה.
החגיגות כבר הפכו למסורת ייחודית ומידיי שנה בשנה חוגגים ניצולי השואה של הבית החם עם סיפרי התורה את ההקפות כשעל סיבובי ההקפות והברכות ניצח ביד רמה מייסד ומנכ"ל העמותה מר שמעון סבג. סבג בירך את ניצולי השואה החוגגים, איחל להם שנה טובה ומבורכת וחתימה טובה ובירך אותם בבריאות איתנה וחזקה ושיזכו לשנים רבות. נציין כי בבית הכנסת החדש שהוקם ונחנך במתחם חדר האוכל נמצאים סיפרי התורה וכל ספר יוצא מארון הקודש וזוכה לסיבובי הקפות מרגשות.
במהלכן של ההקפות המרשימות אמר מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" מר שמעון סבג: "חגיגת הקפות במעגלים של שירה וריקודים עם סיפרי התורה היא למעשה מפגש בו נוצרים חום ואהבה אדירים שאי אפשר לתאר בין ניצולי השואה לקהל החוגג ולכן שמחת תורה של ניצולי השואה, היא אכן שמחה אמיתית ומרגשת ביותר".
עוד הוסיף מר סבג בדבריו: "כל שנה האירוע הזה מרשים אותי יותר ויותר. אני גאה שניצולי השואה חוגגים עם ספרי תורה ביום חשוב וקדוש זה, בעבורי רגעים כאלה הם רגעים חשובים במיוחד, לא עבורי אישית ולא עבור מתנדבי העמותה אלא רק עבור ניצולי השואה". ניצולת השואה מרומניה הגב' מרים ליניאל, בת 95, ששרדה את המחנות, אמרה בהתרגשות: "זה יום חג לא רק לתורת ישראל אלא גם לי, שברחתי מיד הצורר הנאצי ושרדתי את תופת מחנה ההשמדה ואני זוכה וחוגגת כאן הערב, זהו הניצחון שלי על הנאצים".>החגיגות מצאו את ניצולי השואה מזילים דמעות של אושר, כשהם שמחים, צוהלים ומקפצים עם סיפרי התורה בשירה ובריקודים וכל זאת למרות גילם המופלג, בהקפות אלה נכחו עשרות ניצולי שואה בני 80, 90 ואף יותר. על הכיבוד בחגיגת ההקפות הגדולה היה אחראי כהרגלו שמעון חן שף העמותה שאף חגג את יום הולדתו באותו המעמד השמח.
צילומים: אדיר יזירף.
אירועים נוספים
- לקראת הסופה "ביירון" שכמעט כבר כאן: עמותת "יד עזר לחבר" נערכת לסערה והעלתה ב"מוקד החירום והמצוקה" את רמת הכוננות לגבוהה ביותר ! • מייסד ומנכ"ל העמותה שמעון סבג: "תודה ענקית לכל המתנדבים שהתייצבו במזג האוויר הסוער • לפניות ולסיוע התקשרו לטלפון 8602* או לטל': 1211
- מרגש: תערוכת "מצילים את זיכרון השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" הוצגה במשכן הכנסת
- הישג ענק לשמעון סבג ולעמותת "יד עזר לחבר" בגרמניה: העמותה עצרה את הסחר בפריטי שואה במכירה פומבית לאספנים • הפריטים הובאו למוזיאון השואה של העמותה בחיפה ויוצגו השבוע (1/12/2025) בתערוכה מיוחדת במשכן הכנסת בירושלים • העמותה פתחה בגיוס המונים לרכישת יתר הפריטים
- מרגש: תלמידים על הרצף האוטיסטי מביה"ס "עופר" בחיפה התנדבו בגינות בתי ניצולי השואה של עמותת "יד עזר לחבר"
- החל מהיום: קריית החסד של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה נקראת על שמה של אשת העסקים והפילנתרופית הגב' ירדנה עובדיה
- משלחת עמותת "יד עזר לחבר" בדיסלדורף שבגרמניה • מייסד ומנכ"ל העמותה שמעון סבג: "לא ניתן לקיים מכירה פומבית ולהפוך את זיכרון השואה למסחר !"
- מרגש: עובדי מועדון הכדורגל מכבי חיפה ביקרו במוזיאון "השבעה באוקטובר" של עמותת "יד עזר לחבר"





