עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה הקימה מוקד ו"סיירת קורונה" שתחלק מזון לתושבי חיפה והצפון השוהים בבידוד
בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, בישראל בו נדבקו עד כה (נכון ליום רביעי 11.3) 97 ישראלים ויותר מ-31 אלף נמצאים כבר בבידוד ובהמשך להחלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות יעקב ליצמן שהודיעו על הרחבת ההגבלות בשל נגיף הקורונה בכך שיורשו התקהלויות ציבוריות רק עד 100 בני אדם ערכה הבוקר (רביעי, 11.3.2020) עמותת "יד עזר לחבר" ישיבה דחופה של חברי ההנהלה של הוועד המנהל בראשותו של מייסד ומנכ"ל העמותה מר שמעון סבג, בה הוחלט פה אחד להקים את מוקד ו"סיירת הקורונה" שתסייע במיידית לתושבי העיר חיפה, הקריות ואיזור הצפון בהם ניצולי שואה, קשישים ונזקקים השוהים בבידוד.
במהלך תרגיל שקיימה וערכה הבוקר העמותה בו נטלו חלק עובדי ומתנדבי העמותה ביחד עם צוות רופאי העמותה ומספר מומחים לנגיף הקורונה בישראל תורגלו העובדים והמתנדבים למקרה בו יצטרכו לחלק אוכל ומזון לניצולי שואה, קשישים ונזקקים השוהים בבידוד.
עובדי ומתנדבי העמותה הצטיידו וקיבלו ביגוד ואביזרי הגנה נגד הידבקות מהנגיף, כמו כן תודרכו ותורגלו בחלוקת מזון לבתים, בו נתבקשו להעביר מזון ישירות לדלתות הבתים בו נמצאים דיירים בבידוד מוחלט.
בתום התרגיל שערכה הבוקר העמותה, אמר מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" מר שמעון סבג: "לצערי הרב, משרד הבריאות כבר הודיע על קרוב ל 80 חולים שנדבקו בנגיף הקורונה בישראל ועוד אלפי אנשים בישראל כבר נמצאים בבידוד, יותר ויותר ישראלים מתבקשים להיכנס לבידוד עקב התפרצות נגיף הקורונה בישראל ובכלל גם באיזורנו בעיר חיפה הקריות והצפון. כל פעם שמישהו מאובחן כנשא של נגיף הקורונה, כל מי ששהה בקרבתו נדרש לבודד את עצמו גם. ככל שוירוס הקורונה הולך ומתפשט יותר ויותר אנשים מקבלים הוראה להישאר בבתיהם בבידוד עצמי של שבועיים ימים.
משמעות הבידוד היא "בילוי" של שבועיים, מבלי לפגוש אף אחד, או לצאת מהבית, מה שאומר שהאדם הנמצא בבידוד זקוק לאספקת מזון יומיומית כדי לעבור את התקופה הקשה בשלום. מי שסובל בעיר הם כמובן השכבות החלשות ניצולי השואה, הקשישים והנזקקים, לכן החלטתי מיידית על הקמתם של מוקד ו"סיירת קורונה" הומניטרית זאת שתעמוד בסטנדרטים גבוהים ותעשה כל שביכולתה לסייע בהתפרצותו של נגיף הקורונה". עוד הוסיף בדבריו מר סבג ואמר: "כשיש מלחמה, אז אומרים ואתה יודע שזה ייגמר מתישהו. אבל עכשיו עם התפרצות נגיף הקורונה עכשיו לא יודעים מתי זה ייגמר בכלל, איך זה ייגמר וכל יום שעובר זה רק גדל וגדל ונעשה קשה וחמור יותר. בנוסף, יש לזכור כי חג הפסח כבר עומד לו בפתח בעוד פחות מחודש ימים, החלטתי שהעמותה השנה לא תחלק חבילות מזון לניצולי שואה, קשישים ונזקקים בצורה גדולה והמונית אלא בחלוקה ישירות לבתים, ואני כבר נערך להתארגנות לוגיסטית עצומה שתהיה מאסיבית וגדולה, כולי תקווה שנשוב במהרה לשגרת חיים מלאה ובריאה, אנשים הנמצאים בבידוד עקב נגיף הקורונה הזקוקים לסיוע ועזרה במזון מוזמנים ליצור קשר 24 שעות עם המוקד של העמותה בטלפון 8602*".







צילומים: ג'ו לוציאנו.
אירועים נוספים
- מרגש: עמותת "יד עזר לחבר" באירוע למען הטמעת והנצחת זיכרון השואה באמצעות משחק השחמט • עמידות, תקווה והישרדות בגבורה
- עמותת "יד עזר לחבר" הנציחה את זיכרו של עו"ד אברהם הללי ז"ל ב"מוזיאון השואה"
- התערוכה העוצמתית "לוחמים למען לוחמים" למען נפגעי פוסט-טראומה של ארגון "SOS ISRAEL" ועמותת "יד עזר לחבר" הושקה ונפתחה בעיר אילת
- מרגש: יש אירועים בהם הלב עולה על גדותיו והמילים בו נגמרות • אירוע ל"אמהות עם מהות" וגמלאי צה"ל נערך ב"מוזיאון השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה
- מרגש: בצל הפסקת האש עם איראן ולבנון תקיים עמותת "יד עזר לחבר" אירוע (רביעי, 13/5/2026) יוצא דופן ומיוחד למען הטמעת והנצחת זיכרון השואה באמצעות משחק השחמט • עמידות, תקווה והישרדות בגבורה
- "שיפגעו בשתינו": הברית המצמררת בין נעמי לאמה מול חייל ה-SS • עדותה המצמררת של ניצולת השואה מרומניה נעמי ליכטהויז דיירת ה"בית החם של ניצולי השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה
- בצל הפסקת האש במלחמה עם איראן והמשך הלחימה וירי הטילים מלבנון: עמותת “יד עזר לחבר” ציינה היום (שלישי, 14.4.2026) את “יום הזיכרון לשואה ולגבורה 2026” בטקס מרגש ומיוחד • באירוע הוענק "מגן הצדק החברתי" לאישים על תרומה רבת שנים ומבורכת לטובת רווחת ניצולי שואה, קשישים והאוכלוסיות החלשות • בתום עצרת הזיכרון הוצגה ב”מוזיאון השואה” של העמותה תערוכה חדשה של פריטים נדירים ומקוריים שהצילה העמותה לאחרונה ממכירה פומבית בגרמניה





