מנכ"ל "יד עזר לחבר", שמעון סבג: "קיבלתם מענק ואתם לא זקוקים לו, יש אלפי נזקקים שדווקא כן זקוקים לו, אנחנו כאן למענם !"
עמותת "יד עזר לחבר" מלקטת את המענקים שמעבירה הממשלה בימים אלה, מאותם אנשים שיכולים להסתדר בלעדיו ומעבירה אותם לנזקקים. בימים אלה הודיעה הממשלה על חלוקת מענק אישי לכל אזרח בגובה של 750 ₪. רבים בישראל לא זקוקים למענק הזה. אבל רבים לא פחות לא יכולים בלי המענק הזה.יש לא מעט כאלה שזקוקים לאלפי שקלים עבור תרופות, ביגוד, תשלום ארנונה, שכר דירה וכדומה ו-750 השקלים שהם מקבלים הן סוג של טיפה בים.
מנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" שמעון סבג, הבהיר כי העמותה מגייסת לא מעט אנשים לטובת תרומות המענק. "אני פונה לאותם אנשים שהמענק הזה עבורם אינו מוסיף ואינו גורע. אם נצליח לגייס כמה מאות תורמים שיעבירו את המענק לקופת העמותה לטובת סיוע לנזקקים אז השגנו לא מעט בזכות המהלך הזה. זו ההזדמנות של כולנו לעזור. רבים כבר תרמו את המענק מרגע שהוכרז על קיומו, אבל אנחנו מחכים לרבים אחרים".
המטרה של העמותה היא לגייס כמה מאות אלפי שקלים מכמה מאות אזרחים. מאות ניצולי שואה, קשישים, חסרי בית, דיירי רחוב (הומלסים), אמהות חד-הוריות, משפחות מעוטי יכולת, חיילים בודדים ואחרים מחכים לנו לסיוע, עזרו לנו לעזור להם. כל מי שמעונין להעביר את המענק מוזמן לחייג ולהתקשר בכל רגע למוקד הטלפוני לטלפון: 8602* ואו ניתן לתרום ולסייע גם באמצעות אתר האינטרנט של העמותה, לתרומות לחץ – כאן !!!
לעמותת "יד עזר לחבר" יש אישור וזיכוי לצורכי מס לפי 46 וכמו כן לעמותת יש אישור ניהול תקין מרשם העמותות.
צילומים: אדיר יזירף.
אירועים נוספים
- בצל המלחמה עם איראן: מתנדבי עמותת "יד עזר לחבר" סייעו לנפגעי נפילות הטילים בחיפה • מנכ"ל העמותה שמעון סבג: "רוח ההתנדבות והמסירות של מתנדבנו נעשית תחת אש ללא ליאות עם המון נחישות והקרבה נוכחת גם ברגעים הקשים ביותר למדינת ישראל"
- מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" שמעון סבג: "הרגשתי חסר אונים !" • עדות מזירת נפילת הטיל הבליסטי היום (שישי, 20.6.2025) בחיפה
- בצל המלחמה עם איראן: השר אבי דיכטר וחבר הכנסת אלי דלל ביקרו במנ"מ המרכז לניהול משברים של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה וסייעו בהכנת מנות חמות לניצולי שואה וקשישים • שמעון סבג: "העמותה ערוכה לתת מענה ראשוני ומיידי לכל תרחיש ונמשיך להושיט יד ולחבק את ניצולי השואה, הקשישים ומשפחות מוחלשות ככל שיידרש !"
- בצל המלחמה עם איראן: שר האנרגיה וחבר הקבינט מדיני-בטחוני אלי כהן ביקר את מתנדבי עמותת "יד עזר לחבר" • העמותה ערוכה לתת מענה ראשוני ומיידי לכל תרחיש • שמעון סבג: "נמשיך להושיט יד ולחבק את ניצולי השואה, הקשישים ומשפחות מוחלשות ככל שיידרש !"
- בצל הלחימה ובעקבות ההסלמה הביטחונית של התקיפה באיראן: בסיום הערכת המצב עמותת "יד עזר לחבר" ברמת הכוננות הגבוהה ביותר • מייסד ומנכ"ל העמותה, שמעון סבג: "העמותה מושיטה יד ומחבקת את ניצולי השואה, הקשישים ומשפחות מעוטי יכולת וערוכה לתת מענה ראשוני ומיידי לכל תרחיש • מבצע "עם כלביא" בעידכונים באונליין
- מוזיאון ה"שבעה באוקטובר" של עמותת "יד עזר לחבר" בכתבת חדשות הטלויזיה הרוסית RTVI
- הכבאית – טרקטורון כיבוי האש ומתנדבי עמותת "יד עזר לחבר" סייעו במאמצי כיבוי השריפה הגדולה שפרצה בשכונות רוממה, רמות ספיר וגבעת זמר בחיפה