לקראת יום הקדיש והאבל הכללי "עשרה בטבת" שיחול מחר 14.12.2021 תחנוך עמותת "יד עזר לחבר" ב"מוזיאון השואה" שלה הולוגרמות בה מונצחים בעדותם ניצולי שואה.

  1. ראשי
  2. Events
  3. לקראת יום הקדיש והאבל הכללי "עשרה בטבת" שיחול מחר 14.12.2021 תחנוך עמותת "יד עזר לחבר" ב"מוזיאון השואה" שלה הולוגרמות בה מונצחים בעדותם ניצולי שואה.

מה יקרה כשניצול השואה האחרון ילך לעולמו ? האם זוהי הדרך החדשה לגעת בנצח ? … לקראת "עשרה בטבת" הוא יום הקדיש הכללי לזכר אחינו ואחיותינו שניספו בתקופת השואה במחנות ההשמדה שמקום קבורתם לא נודע שיחול מחר ביום שלישי בעשרה בטבת תשפ"ב בתאריך: 14.12.2021 נערכה מבעוד מועד עמותת "יד עזר לחבר" שבחיפה כשעמלה בבנייתה והקמתה ובהשקעה גדולה של הולוגרמות מתוחכמות וחדישות המנציחות את ניצולי השואה במציאות מדומה ובתלת – מימד, בו היא מנציחה את עדותם של ניצולי השואה דיירי ה"בית החם של ניצולי השואה" המתגוררים בקריית החסד של העמותה בשכונת הדר בחיפה.

לכניסה לסיור וירטואלי ל"מוזיאון השואה" השואה של עמותת "יד עזר לחבר" ליחצו כאן !

הבוקר ( שני, 13.12.2021) עם סיום הקמתה והשלמתה של ההולוגרמה של ניצולת השואה מהונגריה הגב' יהודית הרשקוביץ, בת 93, במוזיאון השואה אמר בהתרגשות רבה מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה מר שמעון סבג: "כאן, אצלנו בחיפה ב"מוזיאון השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" החלטנו הוועד המנהל לגרום לניצולי השואה "לחיות לנצח" ולספר את הסיפור שלהם לדורות הבאים – באמצעות הולוגרמות. שכרנו אולפן צילומים ושאלו את ניצולי השואה המוני שאלות, זה היה מדהים לצפות בזה, התנסות יוצאת מגדר הרגיל. אני חושב שניצולת השואה הגב' יהודית הרשקוביץ תספר איזה שינוי כביר זה חולל בחייה – לספר את הסיפור שלה בצורה שתנציח אותה לעד. ההולוגרמה כבר מוצגת כעת במוזיאון ולפי העדויות היא "גורמת לצופים לבכות".

לצד הטכנולוגיה המתקדמת, ניצולי השואה שלנו גם מבקשים ממני ואומרים: "אל תחשבו שהטכנולוגיה היא העיקר, היא רק כלי שאנחנו משתמשים בו כדי לדבר אל מעבר למסך: אל המוסר, המצפון והלב. אי אפשר להישאר אדישים למשמע עדות של ניצול או ניצולת שואה. הסיפורים הקשים האלה מותירים זיכרון שלא יימחה ולא במקרה: הנשים והגברים האלה שמדברים אלינו היו שם באמת, בשואה. הם חוו על בשרם את זוועות הנאצים, הם מזכירים לנו למה ובזכות מי אנחנו כאן היום. מה שעצוב, זה שהם הולכים ומתמעטים. מי שחיים בינינו כיום, היו ילדים פעוטים או נערים בתקופת השואה וגם הם כלים ונעלמים. הטכנולוגיה הזו מצלמת את ניצולי השואה באמצעות מספר מצלמות ואז מפיקה דמות הולוגרפית באמצעות עיבוד תמונה ובינה מלאכותית".

עוד הוסיף נרגשות הבוקר מר סבג בדבריו ואמר: "המטרה שלנו היא להספיק ולצלם כמה שיותר, יש כאלה ניצולי שואה ניצולי מחנה ההשמדה אושוויץ שלצערי כבר לא הספקנו לצלם, אך ישנם כ-30 ניצולי שואה נוספים אשר מחכים שנפיק להם את העדות המצולמת שלהם, וללא התמיכה של הציבור והקהל הרחב לא נצליח להשלים את הפרויקט ואיסוף העדויות הנוספות. כל הרעיונות האלה עולים לנו הרבה כסף וכשמדובר בפרויקט חברתי ללא כוונות רווח, מקורות המימון מצומצמים למדיי, אם ימצאו הסכומים הנדרשים ותוכניות הפיתוח יתקדמו כמתוכנן נמשיך בפרויקט ההנצחה, עזרו לנו לנצח את הזמן, מפני ששעון החול שלנו ושל כולנו הולך ואוזל".

בתוך כך, יש לציין כי מחר (שלישי, 14.12) תציין ותערוך במהלך הבוקר עמותת "יד עזר לחבר" שבחיפה טקס ועצרת אבל "עשרה בטבת" לזיכרם של הקורבנות אחינו ואחיותינו הניספים בשואה שמקום קבורתם לא נודע. בטקס ישולב קריאת "יזכור" וקריאת קדיש מפי רבה של העמותה כבוד הרב יעקב ממן ותוצג לראשונה ותחנך ההולוגרמה החדשה במוזיאון השואה הנמצא בקריית החסד של העמותה בחיפה.

אודות מוזיאון השואה של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה: עדויות, הנצחה, אמנות, היסטוריה. 

מוזיאון השואה הוקם בתחילת שנת 2017 במתחם קריית החסד של עמותת "יד עזר לחבר" הנמצא ברחוב קסל 4 בשכונת הדר בחיפה. מוזיאון זה הוקם במטרה להנציח את סיפורי הישרדותם וגבורתם של ניצולי השואה, דיירי ה"בית החם של ניצולי השואה" המתגוררים בקריית החסד של העמותה בחיפה. המוזיאון מנציח מאות עדויות וסיפורים מצמררים. בנוסף, ניתן לצפות באוסף מוצגים מדהים שנתרמו ע"י ניצולי שואה או בני משפחותיהם, בהם: ספרי תורה, חנוכיות, טליתות, ציציות, מוצגים אשר בחלקם הוחבאו ע"י הניצולים בגיטאות ובמחנות ההשמדה, דבר שסייע להם, לדבריהם, לחוש מעיין ביטחון כי האלוהים עימם.

בנוסף, מוצגות במוזיאון שתי תערוכות ציור של דיירות הבית, הגב' מניה הרמן והגב' ריטה קסימאו – בראון המנציחות, כל אחת בדרכה, את הטראומות והזוועות הקשות והבלתי נתפסות שחוו כילדות קטנות ונערות בתקופת השואה.

במוזיאון הוקם אגף נוסף המתאר את תקופת היסטוריית הקמת המדינה מהשואה ועד עצם היום הזה.

מטרה נוספת ולא פחות חשובה היא ההנצחה לדורות הבאים. למוזיאון מגיעות קבוצות רבות שונות ומגוונות מכל רחבי מדינות העולם, בהם נוער ומבוגרים, תלמידי בתי ספר, כהכנה למסעות לפולין אותם הם עורכים לאחר מכן. יחידות ממשטרת ישראל וצה"ל מגיעות למוזיאון בהמוניהם לשמוע וללמוד על ההיסטוריה של העם היהודי בתקופת השואה, למעלה מ- 80 שנה חלפו וההיסטוריה נראית רחוקה כאלפי שנות דור. לכן חשוב להנציח את העדויות בכל דרך אפשרית. בשנת 2021 טרחה ועמלה רבות עמותת "יד עזר לחבר" בבנייתה והקמתה ובהשקעה גדולה של הולוגרמות מתוחכמות וחדישות המנציחות את ניצולי השואה במציאות מדומה ובתלת – מימד, בו היא מנציחה את עדותם של ניצולי השואה דיירי ה"בית החם של ניצולי השואה" המתגוררים בקריית החסד של העמותה בשכונת הדר בחיפה.

מטרת מוזיאון השואה היא להספיק ולצלם כמה שיותר ניצולי שואה, יש כאלה ניצולי שואה ניצולי מחנה ההשמדה אושוויץ שלצערנו כבר לא הספקנו לצלם, אך ישנם למעלה מ- 50 ויותר ניצולי שואה נוספים אשר מחכים שנפיק להם את העדות המצולמת שלהם, וללא התמיכה של הציבור והקהל הרחב לא נצליח להשלים את פרויקט איסוף העדויות הנוספות. כל הרעיונות האלה עולים לנו הרבה כסף וכשמדובר בפרויקט חברתי ללא כוונות רווח, מקורות המימון מצומצמים למדיי, אם ימצאו הסכומים הנדרשים ותוכניות הפיתוח יתקדמו כמתוכנן נמשיך בפרויקט ההנצחה, עזרו לנו לנצח את הזמן, מפני ששעון החול שלנו ושל כולנו הולך ואוזל. ניצולי השואה הם הגיבורים האמיתיים של כולנו ובזכותם אנחנו כאן היום ! ניצולי השואה הם האור שמאיר את האנושות כשהעולם חשוך !

בתוך כך יש לציין כי בתום הביקור והסיור במוזיאון השואה ניתן לפגוש את ניצולי השואה עצמם פנים אל פנים.

צילומים:עמותת "יד עזר לחבר", צילום ועריכת וידאו: שקד ארמה.

תפריט
נגישות