מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" שמעון סבג: "מגנה בכל תוקף ומוקיע את התופעה המכוערת והנבזית של יריקות לעבר מאמינים נוצרים בירושלים"
בצל התגברות התופעה והביזוי כלפי נוצרים בירושלים, שהתרחשה אתמול (שלישי, 3.10.2023) התייחס בנושא הבוקר מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" שמעון סבג: "אני מגנה בכל תוקף את התופעה המכוערת של יריקות לעבר נוצרים בירושלים ופגיעה בכל אדם בשל דתו או אמונתו. זאת היא התנהגות נבזית לשמה ועלנו להוקיע אותה ואף חובה עלינו להוקיע אותה. תופעה זו אינה מייצגת את ערכי היהדות. חופש הדת והפולחן הם ערכי יסוד במדינת ישראל. מאות אלפי תיירים נוצרים מגיעים מדי שנה לארץ לביקור במקומות הקדושים להם ולנו. אני קורא לכל אזרחי ישראל לכבד את המסורת והאמונה של כל הבאים בשערי ירושלים עיר הקודש. אנו נמשיך לכבד את כל העמים הבאים בשערי ירושלים עיר הקודש. עצוב וכואב לי ולכולנו שיהודים ירקו על צליינים נוצרים בירושלים, זה נזק עצום לעם ישראל, עלינו לתת חיבוק גדול ולהגיד בקול: על אף הבדלים ומחלוקות, כבוד האדם באשר הוא אדם יקר בעינינו ! ולא רק זו, אלא יש לנו היום אתגרים רבים משותפים משותפים".
עוד הוסיף בדבריו מר סבג: "מידיי שנה בשנה בחג הסוכות אני נוטל חלק והייתי עד לכנסי חג הסוכות הענקיים המתקיים מידיי שנה בירושלים, כנסים אלה מרהיבים, מקסימים וססגוניים של אלפי מאמינים נוצרים אוונגליסטים העולים אלינו לרגל ומגיעים בלמעלה מ-80 מדינות מרחבי העולם הכולל גם מדינות כאלה הנמצאות גם בצידו השני של העולם. זהו כנס שנערך לעיני אלפי צופים מכל מדניות העולם, האהבה לישראל ולעם היהודי מגיעה שם לשיאים שאפילו בין בני עמי היהודים לא נתקלתי בה. כל קבוצה גדולה מייצגת מדינה, והם צועדים עם המון גאווה ביחד עם דגלי המדינות שלהם. זו הפגנת אהבה עצומה למדינת ישראל. קבלו אותם בנשיקות".
ברצוני להביע מקרב לב תודה ענקית ועצומה ל"שגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים" התורמת ומסייעת שנים רבות לטובת רווחתם של ניצולי השואה של עמותת "יד עזר לחבר". כמו כן עליי לציין את עזרתם הרבה, החשובה והעצומה שהיא מעניקה לכל ניצולי השואה שחילצה העמותה בשנה החולפת מתוך התופת תוך כדי מבצעים מסוכנים ומורכבים, בחירוף נפש ותחת הפגזות אש כבדות בשנה החולפת מערים שונות שהופגזו קשות באוקראינה וזאת בעקבות המלחמה הקשה באירופה עם רוסיה, מלחמה שלצערי נמשכת גם בימים אלה. תודה ענקית לנשיא "השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים", ידידי היקר הד"ר יורגן בולר, שהחליט לקחת על עצמו משימת חיים, מתוך תחושת שליחות ורוח חברתית. תודה לך יורגן בולר על כל תמיכתך ופועלך המבורך ורב השנים לטובת רווחתם של ניצולי השואה של ה"בית החם לניצולי השואה" של העמותה בחיפה".
השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים ציינה: "בזמן שהמשלחות הלאומיות שלנו מחכות בקוצר רוח לצעדת ירושלים שתיערך היום (רביעי, 4.10.2023) בעיר הבירה שבה יצעדו ברחובות ירושלים אלפי מאמינים נוצרים כדי להביע הזדהות עם ישראל, השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים מבקשת להביע את תודתה לנשיא המדינה, יצחק הרצוג, לראש הממשלה, בנימין נתניהו, לרבנים הראשיים לישראל – הרב דוד לאו והרב יצחק יוסף, ומנהיגים נוספים על תמיכתם הבלתי מתפשרת בחופש הדת במדינה והסתייגותם הנחרצת ממעשים שנועדו להשפיל או לפגוע בנוצרים. אנחנו מודעים להיסטוריה הארוכה והכואבת של עוינות נוצרית כלפי העם היהודי. אך למרבה המזל, חל שינוי בעמדות הנוצריות הנוגעות לעם ישראל ולארצו בימינו. רובם המכריע של הישראלים שאנו פוגשים יודעים זאת וקיבלו אותנו שוב בחום בירושלים במהלך חג סוכות. אנו באמת מעריכים את היכולת להשתתף בשמחת החג הייחודי הזה עם חברינו היהודים ולא נירתע מלאהוב את עם ישראל ולעמוד לצידו".
צילומים: יוסף הירש.
אירועים נוספים
- לקראת הסופה "קוראל" (Coral) וגל הקור הקיצוני שכמעט כבר כאן: ב"מוקד החירום והמצוקה" של עמותת "יד עזר לחבר" הועלתה רמת הכוננות לגבוהה ביותר ! • מייסד ומנכ"ל העמותה, סבג: "אנא מכם, שימו לב לקשישים בסביבתכם הקרובה כי זה באמת מציל חיים" !
- ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות: חניכי תנועת הנוער "התנועה החדשה" נטעו עצים ביחד עם ניצולי השואה
- "לוחמים למען לוחמים": "אס.או.אס. ישראל" בשיתוף עם עמותת "יד עזר לחבר" השיקו לראשונה את התערוכה למען נפגעי פוסט-טראומה בירושלים !
- מרגש: פתיחת התערוכה "לוחמים למען לוחמים" (רביעי, 5.2) בירושלים • אירוע שכולו לב, חיבור ומשמעות
- "יום השואה הבינלאומי 2025": מכבי חיפה אירח באצטדיון ע"ש "סמי עופר" בחיפה את ניצולות השואה של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה
- "יום השואה הבינלאומי" צויין בטקס מרגש ומיוחד בעמותת "יד עזר לחבר" • במהלך הטקס הוענק "מגן הצדק החברתי" לאיציק עובדיה מנכ"ל מועדון הכדורגל "מכבי חיפה" על תרומתו המבורכת ורבת השנים למען רווחתם של ניצולי השואה והאוכלוסיות המוחלשות
- מחר (שני, 27.1): "יום השואה הבינלאומי 2025" יצויין בטקס מיוחד ומרגש בעמותת "יד עזר לחבר" • במהלך הטקס יוענק "מגן הצדק החברתי" לאיציק עובדיה מנכ"ל מועדון הכדורגל מכבי חיפה על תרומתו המבורכת ורבת השנים למען רווחת ניצולי שואה ואוכלוסיות מוחלשות