מרגש בלב המלחמה: שוטרי יחידת מתפ"א ארזו מאות חבילות מזון לראש השנה לניצולי שואה ולמשפחות מעוטי יכולת • מבצע אריזת חבילות המזון על שמו של השוטר גיבור ישראל ולוחם יס"מ מתפ"א רפ"ק דן גנות ז"ל שנפל בהגנת המולדת ב 7.10 בלחימה קשה בקרב עז והרואי בקיבוץ בארי בדרום
המציאות הכואבת והלא פשוטה בליבה של המלחמה המתמשכת וההסלמה הקשה בכל איזור חיפה, קריות והצפון, הקרבות הקשים וירי הטילים על ישראל כבר למעלה מ-11 חודשים מאתגרת ביותר אבל הזמן לא עוצר מלכת, ראש השנה וחגי תשרי תשפ"ה כבר עומדים להם על סף דלתות בתינו ויגיעו אלינו (רביעי, 2/10/2024) ועדיין לאלפי ניצולי שואה, קשישים ומשפחות מעוטי יכולת רבות אין ידם משגת במזון לערוך את שולחן חג.
לקראת תחילתה של השנה החדשה וביחד עימה חגי תשרי זו הזדמנות נהדרת לעמותת "יד עזר לחבר" בראשותו של מייסד ומנכ"ל העמותה שמעון סבג להביא אור ושמחה לאלו שבאמת זקוקים לכך ביותר קל וחומר בתקופה זאת. כהרגלה במסורת רבת השנים מיום היווסדה כבר למעלה מ- 3 עשורים פתחה עמותת "יד עזר לחבר" במבצע ענק נרחב וחסר תקדים והיא כבר עומלת לילות כימים ללא הרף בהתארגנות לוגיסטית ומקיפה שבחמ"ל מרכז המזון הלוגיסטי שלה בחיפה באריזתם וחלוקתם של אלפי חבילות מזון שיחולקו לפני החג לניצולי שואה, קשישים, משפחות מפונים בישראל, אוכלוסיות מוחלשות בהם משפחות מעוטי יכולת, אמהות חד-הוריות, דיירי רחוב, הומלסים חסרי בית ועוד אשר ידם אינה משגת לערוך את שולחן החג.
בתוך כך יש לציין כי בעקבות התקופה הקשה עקב המלחמה בה אנו נמצאים החליט מייסד ומנכ"ל העמותה שמעון סבג ביחד עם הוועד המנהל שלה כי השנה כל מבצע אריזת אלפי חבילות המזון לחג יקרא ויונצח על שמו של גיבור ישראל השוטר ולוחם יס"מ מתפ"א רפ"ק דן גנות ז"ל מזכרון יעקב שהיה סגן מפקד תחנת חדרה ובתפקידו האחרון מפקד תחנת אור עקיבא שנפל בהגנת המולדת ב 7.10 בלחימה קשה ובקרב עז והרואי בקיבוץ בארי בדרום. דן ז"ל, גדל בקריות, בן 41 היה בנופלו, משפט המחץ הידוע שלו היה תמיד "לא יפלו פנינו זה קטן עלינו".












אירועים נוספים
- לקראת הסופה "קוראל" (Coral) וגל הקור הקיצוני שכמעט כבר כאן: ב"מוקד החירום והמצוקה" של עמותת "יד עזר לחבר" הועלתה רמת הכוננות לגבוהה ביותר ! • מייסד ומנכ"ל העמותה, סבג: "אנא מכם, שימו לב לקשישים בסביבתכם הקרובה כי זה באמת מציל חיים" !
- ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות: חניכי תנועת הנוער "התנועה החדשה" נטעו עצים ביחד עם ניצולי השואה
- "לוחמים למען לוחמים": "אס.או.אס. ישראל" בשיתוף עם עמותת "יד עזר לחבר" השיקו לראשונה את התערוכה למען נפגעי פוסט-טראומה בירושלים !
- מרגש: פתיחת התערוכה "לוחמים למען לוחמים" (רביעי, 5.2) בירושלים • אירוע שכולו לב, חיבור ומשמעות
- "יום השואה הבינלאומי 2025": מכבי חיפה אירח באצטדיון ע"ש "סמי עופר" בחיפה את ניצולות השואה של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה
- "יום השואה הבינלאומי" צויין בטקס מרגש ומיוחד בעמותת "יד עזר לחבר" • במהלך הטקס הוענק "מגן הצדק החברתי" לאיציק עובדיה מנכ"ל מועדון הכדורגל "מכבי חיפה" על תרומתו המבורכת ורבת השנים למען רווחתם של ניצולי השואה והאוכלוסיות המוחלשות
- מחר (שני, 27.1): "יום השואה הבינלאומי 2025" יצויין בטקס מיוחד ומרגש בעמותת "יד עזר לחבר" • במהלך הטקס יוענק "מגן הצדק החברתי" לאיציק עובדיה מנכ"ל מועדון הכדורגל מכבי חיפה על תרומתו המבורכת ורבת השנים למען רווחת ניצולי שואה ואוכלוסיות מוחלשות