נס בשכונת הדר בחיפה: שברי יירוטים נפלו סמוך ל"בית החם של ניצולי שואה" • במזל, איש לא נפגע
הבוקר, (שני, 14.10.2024), סמוך לשעה 9:32, נשמעו אזעקות רבות ברחבי העיר חיפה, הקריות ואיזור הצפון. כעשרה שיגורי טילים זוהו משטח לבנון, מרביתם יורטו על ידי מערכות ההגנה האווירית, נפילה אחת זוהתה בשטח פתוח. עם זאת, מספר שברי יירוטים נפלו מטרים ספורים מבניין המגורים הוא "הבית החם של ניצולי השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" השוכן בקריית החסד שלה בשכונת הדר בחיפה. למרבה המזל, האירוע הסתיים ללא נפגעים.
כשהוא ממהר ורץ לזירת הנפילה הבוקר, אמר מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר", שמעון סבג: "שברי יירוטים נפלו ממש קרוב לביניין המגורים של ה"בית החם של ניצולי השואה" שלנו, למרבה המזל והשמחה, ממש רק בחודש האחרון סיימנו את בנייתו של הממ"ד (מרחב המוגן הדירתי) החדש במבנה, מה גם דבר שסייע רבות בהפחתת תחושת החרדה אצל ניצולי השואה המתגוררים בבית זה הם ניצולי שואה הנושקים לגיל 80, 90 וגם יותר.
עם הישמע האזעקה ברחבי העיר חיפה ניצולי השואה שהו בממ"ד בזמן האזעקה והמתינו בו בהתאם להנחיות פיקד העורף, זהו דבר שהעניק להם גם תחושת ביטחון גדולה".
מיד, עם איתורי שיבריי היירוטים באיזור הזעיק מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" שמעון סבג את הפסיכוגריאטרית של העמותה הד"ר איזבלה גרינברג על מנת לטפל בניצולי השואה, שנפגעו מחרדה קלה בלבד.
בתוך כך יש לציין כי הד"ר גרינברג הגיע תוך מספר דקות לזירות הנפילה, וכמו כן נוסיף כי היא מתנדבת וותיקה בעמותת "יד עזר לחבר" כבר מעל ל-20 שנה, והיא גם יקירת העיר חיפה.
כשהיא מבקרת ומטפלת אישית בכל ניצול שואה בבינין הסמוך לאיזורי נפילת שברי היירוטים אמרה הד"ר איזבלה גרינברג: "הפעם, הבוקר, הניצולים חוו את האירוע בצורה מוחשית, מכיוון שהם היו עדים לנפילתם של שבריי היירוטים עם הישמע האזעקה בחיפה וזאת במהלך יציאתם מחדר האוכל. לאחר שהות של כעשר דקות בממ"ד, ציוותי החירום שלנו החזירו אותם לחדריהם וכעת מרגיעים אותם באופן אישי כל אחד ואחת מהן."
עמותת "יד עזר לחבר" ממשיכה בפעילותה למען תושבי הצפון וניצולי השואה, ומזמינה את הציבור להושיט יד. כעת, יותר מתמיד, חובתנו להיות מאוחדים ולסייע אחד לשני. רק באחדות ננצח.
לסיוע ותמיכה בעמותה ניתן לפנות ולהתקשר בכל רגע למוקד החירום והמצוקה של עמותת "יד עזר לחבר בטלפון 8602*, או לתרום ישירות דרך אתר העמותה, להלן: לחץ כאן !
צילומים: שמעון סבג מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר", רומן לוינגרד, מתנדבי עמותת "יד עזר לחבר" בשטח".
אירועים נוספים
- לקראת הסופה "קוראל" (Coral) וגל הקור הקיצוני שכמעט כבר כאן: ב"מוקד החירום והמצוקה" של עמותת "יד עזר לחבר" הועלתה רמת הכוננות לגבוהה ביותר ! • מייסד ומנכ"ל העמותה, סבג: "לקראת הסערה, אנא מכם, שימו לב לקשישים בסביבתכם הקרובה כי זה באמת מציל חיים" !
- ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות: חניכי תנועת הנוער "התנועה החדשה" נטעו עצים ביחד עם ניצולי השואה
- "לוחמים למען לוחמים": "אס.או.אס. ישראל" בשיתוף עם עמותת "יד עזר לחבר" השיקו לראשונה את התערוכה למען נפגעי פוסט-טראומה בירושלים !
- מרגש: פתיחת התערוכה "לוחמים למען לוחמים" (רביעי, 5.2) בירושלים • אירוע שכולו לב, חיבור ומשמעות
- "יום השואה הבינלאומי 2025": מכבי חיפה אירח באצטדיון ע"ש "סמי עופר" בחיפה את ניצולות השואה של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה
- "יום השואה הבינלאומי" צויין בטקס מרגש ומיוחד בעמותת "יד עזר לחבר" • במהלך הטקס הוענק "מגן הצדק החברתי" לאיציק עובדיה מנכ"ל מועדון הכדורגל "מכבי חיפה" על תרומתו המבורכת ורבת השנים למען רווחתם של ניצולי השואה והאוכלוסיות המוחלשות
- מחר (שני, 27.1): "יום השואה הבינלאומי 2025" יצויין בטקס מיוחד ומרגש בעמותת "יד עזר לחבר" • במהלך הטקס יוענק "מגן הצדק החברתי" לאיציק עובדיה מנכ"ל מועדון הכדורגל מכבי חיפה על תרומתו המבורכת ורבת השנים למען רווחת ניצולי שואה ואוכלוסיות מוחלשות