בלב המלחמה בצפון: עמותת "יד עזר לחבר" תרמה לעיר קצרין טרקטורון טקטי לכיבוי שריפות ו-4 מצלמות
במהלך השבוע (שני, 11.11.2024) תרמה עמותת "יד עזר לחבר" שבחיפה לעיר קצרין תרומה חשובה ביותר של טרקטורון טקטי חדש לכיבוי שריפות, כמו כן הוצבו ברחבי העיר קצרין גם 4 מצלמות גדולות ואיכותיות במיקומים אסטרטגיים לשיפור ושמירת תחושת הביטחון האישי של תושבי העיר קצרין. טרקטורון כיבו האש החדש מסוגל לספק מענה מיידי ונגיש בכל רגע בשטח.
במעמד מסירת טרקטורון כיבוי האש אמר יהודה דואה, ראש המועצה המקומית קצרין: "ברצוני להודות מקרב לב לעמותת "יד עזר לחבר" על התרומה המשמעותית והנדיבה לטובת שדרוג מרכיבי הביטחון אצלנו בעיר קצרין בה מתגוררים כיום 9,000 תושבים. נמשיך להעמיק את שיתוף הפעולה הפורה והמבורך לטובת רווחתם של תושבי קצרין.
מרכיבי הביטחון בתקופה זו של מלחמה הם קריטיים ביותר להתמודדות שלנו עם המציאות המורכבת והקשה בימים לא פשוטים וקשים של מלחמה וירי טילים על העיר קצרין ובאיזור הצפון. תודה ענקית ומיוחדת למייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" מר שמעון סבג ולמר ברוך סבג מנהל סניף עמותת "יד עזר לחבר" בעיר קצרין על כל הובלת תהליך חשוב זה בתקופת מלחמה".
עוד במעמד אמר גם מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה, שמעון סבג: "תודה גדולה וענקית לראש מועצת קצרין, יהודה דואה על היוזמה והסיוע הבלתי פוסק לתושבי קצרין. בימים מאתגרים אלו של מלחמה וירי טילים על כל תושבי הצפון בהם תושבי העיר מתמודדים עם תקופה קשה של לחימה, יהודה עובד ללא לאות ומסור כולו לטובת רווחתם של תושבי קצרין. כל יום מחדש, הוא מוכיח את מחויבותו, תוך דאגה, מעורבות ואכפתיות עצומה ובלתי רגילה כלפי הקהילה. ההירתמות וההתמדה שלך, יהודה, נותנות תחושת ביטחון ושקט לתושבים, שמרגישים שיש מי שדואג להם באמת. אנו מצדיעים לך ומודים לך על כל מעשה טוב, קטן כגדול, המחזק את הקהילה שלנו, תבורך כל פועלך !".

ברוך סבג מנהל סניף עמותת "יד עזר לחבר" בקצרין – איש של קהילה ושל לב פתוח
ברוך סבג, הוא תושב וותיק של העיר קצרין הוא נחשב לחת הדמויות המוכרות האהובות והפעילות בקהילה המקומית של בירת הגולן העיר קצרין ובכלל דמות מוכרת בצפון מדינת ישראל רבות הפועל לאורך שנים בתחומי ההתנדבות והעשייה החברתית למען הקהילה והחלש בחברה. סבג, מזוהה עם פעילות ציבורית וחיבור עמוק לתושבים ופועל לקידום ערכים של עזרה לזולת, סיוע לניצולי שואה וקשישים, ולמשפחות מעוטי יכולת. רבים רואים בו אדם לבבי, מסור וישר, שתמיד מוכן להושיט יד.
סבג פועל בצניעות, ללא כל שאיפה לפרסום, ופשוט "נמצא שם כשצריך" – כך מעידים תושבים רבים המתגוררים בקצרין. בין אם מדובר באריזת חבילות מזון בראש השנה ובחג הפסח, סיוע לאוכלוסיות החלשות, לחולים או ליווי של צעירים בסיכון, שמו של סבג עולה שוב ושוב כדמות שניתן לסמוך עליה.
מעבר לפעילות השטח, סבג נוהג גם ליזום מפגשים קהילתיים, אירועי תרבות ויוזמות חינוכיות – מתוך אמונה בכוח של חיבור אנושי וחיזוק הערבות ההדדית. רבים בקצרין רואים בו סמל לעשייה שקטה, מחויבות אמיתית ואיכפתיות שאין לה תנאים.

צילומים: באדיבות מועצה מקומית קצרין.
אירועים נוספים
- "יום השואה הבינלאומי 2026" יצוין בטקס ובאירוע מרגש ומיוחד בעמותת "יד עזר לחבר" בחיפה • שלישי 27/1/2026 ב"מרכז קריגר" בחיפה בשעה: 18:00 • בטקס יוענק "מגן הצדק החברתי 2026" לגופים ואישים שתרומתם ונדיבות ליבם המבורכת סייעה לטובת רווחתם של ניצולי השואה והאוכלוסיות החלשות
- גשר של לבבות: ילדי מועדונית בן יהודה הביאו אור של אחווה, שמחה ותקווה לניצולי השואה
- רגע של קסם והתרגשות: הקוסם ואמן החושים "חיים משמיים" שימח והלהיב את ניצולי השואה
- דורות הכדורגל של מכבי חיפה הדליקו את הנר האחרון של חג החנוכה ביחד עם ניצולי השואה
- באנו חושך לגרש: מאות מתנדבים באור של תקווה והתרגשות בהדלקת נרות החנוכה ביחד עם ניצולי השואה בעמותת "יד עזר לחבר" בחיפה
- לקראת הסופה "ביירון" שכמעט כבר כאן: עמותת "יד עזר לחבר" נערכת לסערה והעלתה ב"מוקד החירום והמצוקה" את רמת הכוננות לגבוהה ביותר ! • מייסד ומנכ"ל העמותה שמעון סבג: "תודה ענקית לכל המתנדבים שהתייצבו במזג האוויר הסוער • לפניות ולסיוע התקשרו לטלפון 8602* או לטל': 1211
- מרגש: תערוכת "מצילים את זיכרון השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" הוצגה במשכן הכנסת





