בצל המלחמה עם איראן: שר האנרגיה וחבר הקבינט מדיני-בטחוני אלי כהן ביקר את מתנדבי עמותת "יד עזר לחבר" • העמותה ערוכה לתת מענה ראשוני ומיידי לכל תרחיש • שמעון סבג: "נמשיך להושיט יד ולחבק את ניצולי השואה, הקשישים ומשפחות מוחלשות ככל שיידרש !"
בעיצומה של הלחימה הקשה עם איראן, עמותת “יד עזר לחבר” בראשותו ובהובלתו של מייסד ומנכ"ל העמותה שמשון סבג לא שוקטת על שמריה ומפעילה כהרגלה בקוש מזה למעלה משלושה עשורים מערך סיוע רחב היקף. מדי יום ביומו מאות מתנדבי העמותה מכינים ומחלקים מאות מנות של ארוחות חמות וחבילות מזון לניצולי שואה, קשישים ומשפחות מעוטי יכולת וזאת עד לפתח בתיהם, כמו כן בעת הצורך החלוקה מתבצעת גם במקלטים השונים ברחבי העיר חיפה ואיזור הצפון.
בתוך כך יש לציין כי העמותה דואגת לאספקתם של עשרות מאווררים חדשים וציוד חיוני נוסף ולתנאי מחייה בסיסיים עבור השוהים במקלטים ברחבי העיר חיפה, כל זאת מתוך תחושת שליחות ודאגה לאוכלוסיות החלשות ביותר בחברה הישראלית.
במהלך היום (שני, 16.6.2025) הגיע לבקר שר האנרגיה והתשתיות וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני חבר הכנסת אלי כהן לביקור במטבחי העמותה. השר כהן בלוח הזמנים העמוס שלו מתוקף תפקידו כחבר הקבינט מדיני -בטחוני מצא גם זמן קצר לבקר בקריית החסד של עמותת "יד עזר לחבר" שבחיפה, במהלך ביקורו שיבח השר כהן את פעילותה של העמותה והודה למתנדביה הרבים על פועלם הבלתי פוסק ללא ליאות בימים אלה ובתקופה קשה זאת של המלחמה עם איראן.
מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר שמעון סבג: ניצולי השואה הקשישים הנושקים לגיל 80, 90 וגם יותר המתגוררים בקריית החסד שלנו ראויים לכל שבח על ההקשבה להנחיות פיקוד העורף. הן מצילות חיים. צוותים שלנו של מתנדבי העמותה פרוסים ברחבי קריית החסד שלנו, וגם בעיר חיפה במידת הצורך, אנחנו נמשיך לפעול כתמיד במסירות ובאהבה כל עוד המלחמה נמשכת וככל שרק יידרש !".



צילומים: דוד סבג עמותת "יד עזר לחבר".
אירועים נוספים
- לקראת ראש השנה וחגי תשרי: עמותת "יד עזר לחבר" בקצרין שבצפון פתחה במבצע נרחב וחסר תקדים בחלוקת מאות חבילות מזון לחג לניצולי שואה, קשישים ומשפחות מעוטי יכולת בעיר קצרין ובאיזור הצפון • עשרות מתנדבות ומתנדבים הגיעו ליטול חלק ולסייע באריזת חבילות המזון לחג
- מרגש לראש השנה: שחקני מכבי חיפה פתחו את השנה עם הלב הירוק • שילבו כוחות עם עמותת "יד עזר לחבר" וארזו מאות חבילות מזון לניצולי שואה, קשישים ולמשפחות מעוטי יכולת לחג לזיכרן של מאי נעים שרף ז"ל ושני גבאי ז"ל שנרצחו בנובה
- מייסד ומנכ"ל "יד עזר לחבר" שמעון סבג ויערית שושן מנכ"לית "SOS ישראל" אירחו את ראש הממשלה בנימין נתניהו במפגש מרגש עם לוחמי ולוחמות מילואים במסגרת צילומי תערוכת ״לוחמים למען לוחמים״ בשיתוף מפעל הפיס.
- בשורה גדולה לניצולי השואה בישראל: עמותת "יד עזר לחבר" חנכה והשיקה את מוקד החירום והמצוקה 1211 הארצי • המוקד יסייע לניצולי שואה, אזרחים וותיקים, קשישים ומשפחות מעוטי יכולת
- בית המשפט השלום קיבל ונענה לבקשתו של שמעון סבג מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" ודחה את הבקשה לסילוק התביעה נגד עמותת "השומרים" והעיתונאים שלה
- הישג תקדימי לעמותת "יד עזר לחבר" בחיפה: בית המשפט קבע כי פריטי שואה לא ימכרו לכל המרבה במחיר
- עמותת “יד עזר לחבר” מרחיבה את מוקד החירום והמצוקה הארצי להפגת הבדידות לניצולי שואה וקשישים במספר טל' חדש 1211





