ניצולי השואה חגגו את חג הפורים במסיבה גדולה צוהלת שמחה ומרגשת
מאת: כתב החדשות של עמותת "יד עזר לחבר"
בחג הפורים שנחגג השבוע בכל רחבי הארץ, חגגו מגדול ועד קטן עם שירה וריקודים עם תחפושות במסיבות פורים שמחות ועליזות, ביום רביעי 23.3.2016, המועדון החברתי של דיירי ה"הבית החם" של ניצולי השואה, הפך למספר שעות לעיר שושן הבירה, התקיימה גם מסיבת פורים צוהלת, גדולה, שמחה ומרגשת ביותר המלווה עם קריאת "מגילת אסתר" בבית הכנסת הנמצא במועדון המפואר לניצולי השואה של עמותת "יד עזר לחבר" ועם סיום קריאת המגילה ניתן האות לתחילתה של מסיבת פורים עליזה ביותר שהיתה מלווה עם משתה פורימי גדול שהיה "עד דלא ידע" שנמשך שעות רבות ביחד עם מתנדבי העמותה מחו"ל, בהמשך המסיבה הופתעו ניצולי השואה לראות 5 בחורי ישיבה שהגיעו במיוחד מירושלים על מנת להוסיף ולשמח אותם בריקודים צוהלים ושמחים.

ניצולי שואה בני 70, 80, 90 וגם יותר ובני משפחותיהם שהגיעו רובם מחופשים בתחפושות מושקעות ויפות, התכנסו ובאו לשמוע את קריאת "מגילת אסתר", שהוקראה ע"י רבה של העמותה כבוד הרב יעקב ממן, כשלצידו מסייע לו בקריאת המגילה בקולו הערב גם מייסד ומנכ"ל העמותה מר שמעון סבג. במהלך קריאת המגילה כשהוזכר שמו של המן הרשע התמלא רעש גדול באולם כשניצולי השואה הרבים מנפנפים ברעשנים ומכל הבא ליד. עם סיומה של קריאת המגילה החלו ניצולי השואה לרקוד כילדים קלי רגליים, במעגלי ריקודים סוערים. במהלך המסיבה מי שרקד שמח והרקיד את כל הנוכחים היה האיש שהגיע לבוש במדי ליצן, רבים לא זיהו אותו…כוכב המסיבה היה ליצן, היה זה איש חב' "אלביט" הליצן גיל דנינו, אשר כהרגלו שימח והצחיק את ניצולי השואה בהופעתו וכל זאת בהתנדבות מלאה, לא רק בחג הפורים אלא גם בכל ימות השנה באירועי העמותה השוטפים במהלך כל השנה.

מייסד ומנכ"ל העמותה מר שמעון סבג הודה למנהלת המועדון החברתי הגב' נעמי אילוז על שטרחה ועמלה לילות כימים להצלחתה של מסיבת הפורים העליזה ואירוע קריאת המגילה וכמו – כן הודה למר גיל דנינו על עזרתו הרבה לטובת רווחתם של ניצולי השואה במסיבת הפורים, ואמר: "הנתינה שלך למען האחר – זה לא דבר מובן מאליו ועל כך אני רוצה להודות לך בשמי ובשם כל ניצולי השואה דיירי ה"בית החם לניצולי השואה" של העמותה, כולנו אוהבים אותך !".
גלריית צילומים נרחבת: מעוז פאר, אדיר יזירף.
































אירועים נוספים
- בהשקת מוזיאון "השבעה באוקטובר" ובטקס מרגש צויין "יום הזיכרון לשואה ולגבורה" בעמותת "יד עזר לחבר" • מוזיאון "השבעה באוקטובר" ע"ש מאי נעים-שרף ז"ל נחנך ע"י ראש ממשלת ישראל לשעבר וראש האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד ומאמן נבחרת ישראל בכדורגל לשעבר שלמה שרף
- לקראת "יום הזיכרון לשואה ולגבורה": הסרט "מיס ניצולת שואה" שזכה בפרס יוקרתי ומיוחד בפסטיבל ברלין הוקרן בהקרנת בכורה ארצית בחיפה
- "יום הזיכרון לשואה ולגבורה" (חמישי 24.4.2025) יצויין בטקס מיוחד ומרגש בעמותת "יד עזר לחבר" • במהלך הטקס יוענק "מגן הצדק החברתי" לגופים ואישים על תרומה מבורכת ורבת שנים למען רווחת ניצולי השואה
- מרגש לחג הפסח: שחקני מכבי חיפה ארזו מאות חבילות מזון לניצולי שואה, קשישים ולמשפחות מעוטי יכולת לחג • עמותת "יד עזר לחבר" לא תשאיר אף רעב אחד בחג הפסח !
- שירות בתי הסוהר (שב"ס) בנתינה למען הקהילה: שוטרי כלא "חרמון" התנדבו במרכז המזון הלוגיסטי של עמותת "יד עזר לחבר" וארזו מאות חבילות מזון לנזקקים לחג • עמותת "יד עזר לחבר" לא תשאיר אף רעב אחד בחג הפסח !
- לקראת חג הפסח 2025: שוטרי משטרת חיפה התנדבו במרלו"ג עמותת "יד עזר לחבר" וארזו מאות חבילות מזון לנזקקים לחג • עמותת "יד עזר לחבר" לא תשאיר אף רעב אחד בחג הפסח !
- "לוחמים למען לוחמים": "אס.או.אס. ישראל" בשיתוף עם עמותת "יד עזר לחבר" השיקו לראשונה את התערוכה למען נפגעי פוסט-טראומה ברמת-גן !