תלמידי "הריאלי" אירחו את ניצולי השואה במפגש חגיגי ומרגש לחג השבועות

במסגרת המפגש ערכו תלמידי ביה"ס "בוקר תרבות ישראלי" ברוח חג השבועות, שבמסגרתו התלמידים ערכו מופע מקסים ששילב שירה ומוסיקה, ריקודי – מחול ומפגשי דו-שיח בין התלמידים לבין ניצולי השואה.
במהלכו של המפגש בירך את התלמידים ניצול השואה יליד וורשה בפולין מר שלום שטמברג, בן 91, ששרד את תופת מחנות ההשמדה אוושויץ, בוכנוולד ודכאו ובני משפחתו אביו ואימו, שלושת אחיותיו ואחיו ניספו כולם ונרצחו על ידי הצורר הנאצי ורק הוא מבני משפחתו שרד את תופת מחנות ההשמדה. אמר מר שטמברג, בדבריו: "כשהייתי נער בגיל 14 כמוכם, נלקחתי עם כל בני משפחתי לגטו וורשה.
כבוד גדול נפל בחלקי כאן היום לייצג את ניצולי השואה שאתם מארחים היום בביה"ס "הריאלי" לכבוד חג השבועות. אני, אסיר שעל זרועו צרוב המספר 79913 ששרד את תופת מחנה ההשמדה אושוויץ, עומד לפניכם כאן היום וברצוני לברך את כל אחד ואחת מתלמידי בית הספר, המחנכות והמורים שעושים עבודת קודש לטובת רווחתם של ניצולי השואה, מודה לכם על הכנסת האורחים החמה והלבבית. ברצוני לברך את מר שמעון סבג מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" העושה לילות כימים וכל שביכולתו על מנת לסייע לניצולי השואה בחיפה ובישראל. אנו נמצאים כבר למעלה מ 70 שנה אחרי השואה ואני קורא לכם, תלמידים יקרים ואומר לכם לא לשכוח לעולם את מה שעבר עלינו. מאחל לכם ולכל צוות ביה"ס חג שבועות שמח !".
יש לציין כי מר שטמברג מתנדב שנים רבות בעמותת "יד עזר לחבר", עוזר לניצולי השואה ומסייע להם רבות.

עמותת "יד עזר לחבר" שולחת ברכת יישר כוח וכל הכבוד לכל המחנכות ולתלמידי שכבת כיתות ח' המקסימים של בית הספר שעמלו וטרחו להצלחתו של המפגש, ומודה לכולם על עשייה חברתית בלתי רגילה לטובת רווחתם של ניצולי השואה ולמען הזולת. בהם שקדו בהצלחה גדולה ומרשימה ביותר מרכזת קשרי-קהילה סביבה והתנדבויות של בית הספר הגב' נעמי שחר, העושה מלאכתה נאמנה ובהתנדבות מלאה שנים רבות ולמחנכת הגב' נעמה חרדק שאירגנו מופע משובח ולתפארת בו שרו ורקדו התלמידים את שירי החג, כשהם מלווים גם בכלי נגינה של אורגן, וגיטרה בה הפליא לנגן יונתן חיים, בן 14, תלמיד כיתה ח' 7 של ביה"ס.
ניצולי השואה של ה"בית החם לניצולי השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" מברכת את כל בית ישראל בברכת חג – שבועות שמח !
גלריית צילומים נרחבת: אדיר יזירף.













אירועים נוספים
- משכנו החדש של "החצר הנשית פלוס" נחנך בסיוע ובתמיכת עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה
- ביקור מרגש: שר התקשורת הד"ר שלמה קרעי ביקר בעמותת "יד עזר לחבר"
- לקראת "יום הזיכרון לשואה ולגבורה" תשפ"ה 2025: הסרט "מיס ניצולת שואה" שזכה בפרס יוקרתי בפסטיבל ברלין יוקרן בהקרנת בכורה (22.4) ארצית בחיפה
- לקראת הסופה "קוראל" (Coral) וגל הקור הקיצוני שכמעט כבר כאן: ב"מוקד החירום והמצוקה" של עמותת "יד עזר לחבר" הועלתה רמת הכוננות לגבוהה ביותר ! • מייסד ומנכ"ל העמותה, סבג: "אנא מכם, שימו לב לקשישים בסביבתכם הקרובה כי זה באמת מציל חיים" !
- ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות: חניכי תנועת הנוער "התנועה החדשה" נטעו עצים ביחד עם ניצולי השואה
- "לוחמים למען לוחמים": "אס.או.אס. ישראל" בשיתוף עם עמותת "יד עזר לחבר" השיקו לראשונה את התערוכה למען נפגעי פוסט-טראומה בירושלים !
- מרגש: פתיחת התערוכה "לוחמים למען לוחמים" (רביעי, 5.2) בירושלים • אירוע שכולו לב, חיבור ומשמעות