הוכתרה "מלכת היופי של ישראל לניצולות שואה" לשנת 2016 בערב מחווה עוצר נשימה ומרגש ביותר לניצולי השואה בחיפה

בנוכחות כאלף אורחים, שהתכנסו ביום ראשון 30.10.2016 באולמי "גן הקונגרסים" המפוארים בחיפה, ביניהם חברי כנסת ואישי ציבור רבים, אשת ראש הממשלה הגברת שרה נתניהו וראש עיריית חיפה יונה יהב,
נבחרה אנה גריניס ל "מלכת היופי של ישראל לניצולות שואה לשנת 2016".
אחד משיאי הערב המרגשים ביותר במהלך האירוע, מלבד מהכתרת המלכה היה הענקת מימד נוסף לתחרות "השנה הענקנו לתחרות שהפכה אצלנו למסורת היבט נוסף בשירת המנון הישרדות בשואה על ידי המקהלה שבה חברות ניצולות שואה", זה היה רגע מרגש במיוחד עבורי", כך אמר מנכ"ל העמותה שמעון סבג. "אני חושב שכמות האורחים שמצביעה כל שנה ברגליים. רמת האירוע, הנכונות של רבים להירתם, הרצון של כולם לשמח את ניצולי השואה הם סוג של אירוע שיש לברך עליו", סיכם סבג.
עוד נבחרו באותו מעמד מרגש ומרשים מכובד והוכתרו גם: "סגנית למלכת היופי" – מועמדת מס' 10, הגב' יהודית מוסקוביץ' בת 81 מתל אביב ילידת רומניה, "סגנית למלכת החן" – מועמדת מס' 4, כרמלה בן יהודה, בת 89 מהרצליה ילידת הונגריה, "חביבת הקהל'- מועמדת מספר 3, חיה כספי בת 84 , דיירת ה"בית החם לניצולי השואה" של העמותה בחיפה, ילידת רומניה ו"מלכת החן" מועמדת מספר 14, גלינה דז'יגופוב' בת 79, שאף היא
לבד משורה ארוכה של אומנים, שהופיעו בראשם הזמר דודו פישר, שריגש ביותר את הקהל כששר מחרוזת שירים חסידיים כמו "אדון עולם" ו"גשר צר מאוד" וריגש בשירו "א יידישע מאמע" באידיש כמובן,
ראשון המברכים היה מנכ"ל ומייסד עמותת "יד עזר לחבר" מר שמעון סבג, הסתובב באולם לחץ ובירך את ידי האורחים הרבים, איחל הצלחה לכל המתמודדות ובנאומו על הבמה בירך קצרות, אמר: "היום זהו יום שכולו חג לעמותת "יד עזר לחבר", אנו חוגגים היום בפעם הרביעית את האירוע שהוא חשוב ומרגש גם יחד, לכולנו ובפרט לניצולי השואה בישראל. התחרות היא לא על היופי של ניצולי השואה אלא היופי הפנימי של כל אחת ואחת מהנשים ניצולות השואה מחייב את קיומו של אירוע כזה, מדובר בהפקה אדירה אותה אנו מארגנים ומגייסים את כל עובדי העמותה ומתנדביה הרבים לטובת הצלחת האירוע, ניצולות השואה הן ראויות להפקה העצומה הזאת. אני רואה בתחרות הזאת עוד רגע משמח שאני יכול לתת לניצולות ולניצולי השואה באשר הם. מגיע להן ליהנות אחרי כל הסבל האכזרי והנורא שעברו בתקופת הצורר הנאצי, הנשים האלה גדלו תחת שלטון הנאצים, אשר גזלו את ילדותן, בשעה שבנות גילן מתאפרות ומתלבשות, הן נלחמו על חייהן. זאת ההזדמנות שלנו להחזיר להן משהו מילדותן האבודה ולהראות לעולם שעם ישראל חי וקיים. ברצוני לברך ולהודות מקרב לב לאשת ראש הממשלה הגב' שרה נתניהו על כי כיבדה אותנו באירוע המרגש הזה כאן הערב".
בשולחן השיפוט היו בין היתר יועצת התדמית חלי בן דוד, שהכינה את המתמודדות לאירוע זאת השנה הרביעית ברציפות ובהתנדבות מלאה, חברת הכנסת וסגנית יושב ראש הכנסת מטעם מפלגת "כולנו" טלי פלוסקוב, יוצרת המחול הקלסי הרקדנית כוריאוגרפית והמורה למחול רינה שיינפלד, עו"ד מרים פרקש רכזת אירועי תרבות בהסתדרות בחיפה, ד"ר לריסה ברק – כהנת היופי והאסתטיקה, ד"ר ליסה בלום רופאת משפחה ומנהלת מרפאה של קופ"ח כללית בקריית אליעזר המתנדבת בעמותת "יד עזר לחבר",
את האירוע הנחה בחן רב ובטוב טעם האמן והבדרן ננסי ברנדס, כשבחלק האומנותי הופיעו הזמרת לי פישמן במיטב שיריה ביידיש, מנחת הערב והזמרת אילנה אביטל הפגינה את כישוריה בלהיט "אותך" שפירסם אותה בגיל 17 ובשיר מרגש שך אדית פיאף בצרפתית. הזמר הבין לאומי דודו פישר, כשלכל אורכו של הערב הוגשה לקהל הגדול שהגיע לאולמי "גן הקונגרסים" ארוחת ערב מפוארת.


למחרת האירוע המרגש, ביום שני 31.10.2016, בחר דווקא ראש הממשלה בנימין נתניהו לשבח את עמותת "יד עזר לחבר" וזאת מעל בימת הכנסת בנאומו בפתיחת מושב החורף החדש. במהלך נאומו במשכן הכנסת אמר ראש הממשלה נתניהו: "חברי האופוזיציה, ידידיי, אם אתם רוצים תקווה – עזבו את תעשיית הדכדוך. הצטרפו אלינו לטיפוח עוצמתה של ישראל. העוצמה שלנו נובעת מהזהות שלנו, מהאמונה בצדקת דרכנו, ממורשת ישראל, מהערכים של קדמה ודמוקרטיה, ומהקשר האמיץ לארצנו. היא גם יונקת, אולי בראש ובראשונה, מהערבות ההדדית בינינו. אותה הערבות לבנינו היקרים – אורון שאול, והדר גולדין, ואברה מנגיסטו, שלא נשקוט עד שנחזיר אותם הביתה.
אני חושב שבמהלך כל הוויכוחים והדיונים שעוד נכונו לנו היום ובהמשך, וגם בשיח הציבורי שבאמת כדאי שמעת לעת יהיה נוקב וחד, אבל מאופק ומכבד. הנה עוד ביטוי לערבות ההדדית שלנו – אמש התקיים בחיפה, עם אלף איש, ערב מרגש של אירגון "יד עזר לחבר" לניצולי שואה. רעייתי הייתה שם גם כן, במסגרת פעולות רבות שהיא עושה למען ניצולי השואה. היא נתבקשה להכתיר שם את מלכת היופי של ניצולות השואה. יש יופי שלא נמוג אף פעם, והייתה שם מקהלה של ניצולי שואה, המקהלה המבוגרת ביותר בעולם, גינס באה לרשום את שיא העולם פה, הגיל הממוצע 91, והמקהלה עמדה על הבמה ושרה שיר על ההישרדות שלהם. הם עברו את התופת, את הגיהינום, הם חזרו למולדתנו, הם השתתפו בבניית ארצנו ומדינתנו, זו האמת העמוקה ביותר. שורשינו נטועים עמוק באדמת המולדת, את הצמרת אנחנו מגביהים מעלה מעלה ללא הפסק, ותמיד אנחנו זוכרים מאין באנו ולאן אנחנו הולכים. זאת העוצמה וזאת התקווה".
(סירטון וידאו מדברי נאומו של ראש הממשלה מר בינימין נתניהו בכנסת על עמותת "יד עזר לחבר" בכתבה זאת).































אירועים נוספים
- משכנו החדש של "החצר הנשית פלוס" נחנך בסיוע ובתמיכת עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה
- ביקור מרגש: שר התקשורת הד"ר שלמה קרעי ביקר בעמותת "יד עזר לחבר"
- לקראת "יום הזיכרון לשואה ולגבורה" תשפ"ה 2025: הסרט "מיס ניצולת שואה" שזכה בפרס יוקרתי בפסטיבל ברלין יוקרן בהקרנת בכורה (22.4) ארצית בחיפה
- לקראת הסופה "קוראל" (Coral) וגל הקור הקיצוני שכמעט כבר כאן: ב"מוקד החירום והמצוקה" של עמותת "יד עזר לחבר" הועלתה רמת הכוננות לגבוהה ביותר ! • מייסד ומנכ"ל העמותה, סבג: "אנא מכם, שימו לב לקשישים בסביבתכם הקרובה כי זה באמת מציל חיים" !
- ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות: חניכי תנועת הנוער "התנועה החדשה" נטעו עצים ביחד עם ניצולי השואה
- "לוחמים למען לוחמים": "אס.או.אס. ישראל" בשיתוף עם עמותת "יד עזר לחבר" השיקו לראשונה את התערוכה למען נפגעי פוסט-טראומה בירושלים !
- מרגש: פתיחת התערוכה "לוחמים למען לוחמים" (רביעי, 5.2) בירושלים • אירוע שכולו לב, חיבור ומשמעות