תלמידי בית הספר "הריאלי" תרמו מכונת קפה אספרסו לניצולי השואה
בואו ותכירו את יונתן ראודניץ', בן 18, תלמיד כיתה י"ב של החטיבה העליונה ב"בית בירם" של ביה"ס "הריאלי" שעל הר הכרמל בחיפה. ליונתן היה רעיון יפה מקסים ומרגש, הרעיון והיוזמה שלו היו שבמקום לקנות לתלמידי בית הספר "הריאלי" מתנות שונות לקראת סוף שנת הלימודים, הוא וחבריו התלמידים החליטו להשתמש בכסף שיועד להם למתנות ועוד הם המשיכו לאסוף כסף בו הם קנו מכונת אספרסו ששוויה אלפי שקלים וגם קומקום חשמלי ששוויו מאות שקלים שאותם הוא וחבריו החליטו פה אחד לתרום מיידית לניצולי השואה דיירי ה"בית החם של ניצולי השואה" של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה. השבוע, ביום ראשון 16.6.2019, בבוקר הגיע יונתן עם שרון פייברגר וריקי רוזנטל המורות, והרכזות החברתיות של ביה"ס "הריאלי" אל מתחם קריית החסד של העמותה והביאו את מכונת האספרסו מפולי קפה עד לספל הקפה ואת הקומקום החשמלי. בתוך כך נספר לכם שניצולות השואה הגב' סופי לייבוביץ וחיה כספי התרגשו מאוד מהמחווה של תלמידי "הריאלי" וכבר היו הראשונות לטעום ולשתות את כוסות הקפה הראשונות מהמכשיר החדש שנתרם להם על ידי התלמידים.
מייסד ומנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" מר שמעון סבג, אמר: "זה כלל לא מובן מאליו שתלמידי בית ספר "הריאלי" חושבים קודם כל על טובת רווחתם של ניצולי השואה ולא על קניית מתנות לעצמם לסוף שנת הלימודים. ישר כוח וכל הכבוד לכם. ניצולי השואה הם הגיבורים האמיתיים של כולנו ובזכותם אנחנו כאן היום". בתום המפגש המרגש העניקו ניצולי השואה לתלמיד ולמורות את סיפרו של מר סבג והעיתונאי אלירן טל "עדות חיה" המכיל את סיפורי גבורתם של ניצולי השואה דיירי "הבית החם" בחיפה. כמו תמיד גם מפגש זה של התלמיד והמורות עם ניצולות השואה היה מרגש ביותר !
צילומים: אדיר יזירף.
אירועים נוספים
- משכנו החדש של "החצר הנשית פלוס" נחנך בסיוע ובתמיכת עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה
- ביקור מרגש: שר התקשורת הד"ר שלמה קרעי ביקר בעמותת "יד עזר לחבר"
- לקראת "יום הזיכרון לשואה ולגבורה" תשפ"ה 2025: הסרט "מיס ניצולת שואה" שזכה בפרס יוקרתי בפסטיבל ברלין יוקרן בהקרנת בכורה (22.4) ארצית בחיפה
- לקראת הסופה "קוראל" (Coral) וגל הקור הקיצוני שכמעט כבר כאן: ב"מוקד החירום והמצוקה" של עמותת "יד עזר לחבר" הועלתה רמת הכוננות לגבוהה ביותר ! • מייסד ומנכ"ל העמותה, סבג: "אנא מכם, שימו לב לקשישים בסביבתכם הקרובה כי זה באמת מציל חיים" !
- ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות: חניכי תנועת הנוער "התנועה החדשה" נטעו עצים ביחד עם ניצולי השואה
- "לוחמים למען לוחמים": "אס.או.אס. ישראל" בשיתוף עם עמותת "יד עזר לחבר" השיקו לראשונה את התערוכה למען נפגעי פוסט-טראומה בירושלים !
- מרגש: פתיחת התערוכה "לוחמים למען לוחמים" (רביעי, 5.2) בירושלים • אירוע שכולו לב, חיבור ומשמעות